چرا وکیل بگیریم؟

یکی از واقعیتهای انکار ناپذیر امروز جامعه ما، حجم زیاد پروندهها و تعداد بالای اشخاصی است که در دادگاهها و مراجع قضایی مختلف گرفتار دعاوی کیفری و حقوقی و اداری هستند.
متاسفانه بی اطلاعی و عدم آگاهی آنها از قوانین باعث شده که هزینههای معنوی و مادی فراوانی در پیچ و خم دادرسی یک پرونده برای آنها ایجاد گردد و غالبا مطلوب آنها نیز محقق نشود زیرا که طرح دعوا و دفاع هر دو از اموری تخصصی و پیچیده است که ضرورت داشتن وکیل یا استفاده از خدمات وکلا را چند برابر مینماید.
ما ایرانیها بر عکس سایر جوامع، در بسیاری از مشکلات و پروندههای حقوقیمان از خدمات وکیل استفاده نمیکنیم و حتی خود را از یک مشاوره چند ساعته نیز محروم مینماییم و این امر همیشه به ضرر ما تمام خواهد شد.
پس اگر شما هم از افرادی هستید که این سوال برایش مطرح شده که وقتی خودمان قادریم کارهای قانونی در حوزه وکالت را انجام دهیم و یا مشکلات حقوقی خود را با مطالعه مختصر یا کمک سایرین حل کنیم، پس چرا باید وکیل بگیریم؟
مطالعه این مطالب برای اطلاع از پاسخ این سوال و دلایل نیاز به انتخاب وکیل، به شما توصیه میگردد.
ضرورت و تاثیر استفاده از خدمات وکیل دادگستری در دعاوی
در حال حاضر به دلیل پیچیدگیهای امور حقوقی، ضرورت و الزام داشتن وکیل و همراهی او در فرآیند دادرسی بیش از گذشته احساس می شود.
حضور اشخاصی که آگاهی درست و کاملی از قوانین جاری کشور، رویه قضایی محاکم دادگستری، نظریات دکترین حقوقی و غیره دارند، در کنار طرفین دعوا تا حد بسیار زیادی می تواند از تنشهای روانی اصحاب دعوا بکاهد.
تاثیر به سزا و نقش مثبت وکلا در کم کردن هزینههای مادی و معنوی محاکم غیر قابل انکار است و به هیچ عنوان نمیتوان حضور تاثیرگذار یک وکیل حاذق را در جریان یک دادرسی پیچیده نادیده گرفت.
میتوان گفت وکیل دادگستری به گونهای ناظر بر اجرای صحیح قوانین در محاکم بوده و حضور یک وکیل مستقل، دادرسی منصفانهتری را برای اصحاب دعوا به ارمغان خواهد آورد.
در اصل ۳۵ قانون اساسی، به روشنی به حق و اختیار انتخاب وکیل برای تمام افراد و دسترسی به وکلا اشاره گردیده است و این حق یا امتیاز در سایر قوانین دیگر نیز مثل ماده واحده قانون احترام به آزادی های مشروع و حقوق شهروندی مورد تاکید جدی قانونگذار قرار گرفته است.
اهمیت نقش وکلای دادگستری تا آنجاست که قانون آیین دادرسی کیفری جدید نیز حتی برای متهم تحت نظر، حق دسترسی به وکیل را به رسمیت شناخته است.
چگونه میتوان هزینههای استفاده از خدمات وکلای دادگستری را کاهش دهم؟
شاید این فکر به ذهن بسیاری از افراد خطور نماید که استفاده از خدمات وکلا، بسیار هزینه بر بوده و همین امر موجب شده برای بسیاری از اشخاص امکان استفاده از خدمات وکلا وجود نداشته باشد.
ولی موضوع کاملا متفاوت است زیرا که همراهی یک وکیل مجرب و کارکشته در بسیاری از موارد حتی منجر به کاهش هزینهها خواهد شد.
کسب مشاوره حقوقی با یک وکیل صادق و متعهد پیش از ورود به فرآیندهای پیچیده کار قضایی، این امکان را برای شما ایجاد خواهد کرد که بررسی نمایید که آیا اساسا حق مورد ادعای شما قابلیت پیگیری قانونی و قضایی را دارد یا خیر؟
لازم به توضیح است که دریافت مشاوره حقوقی هزینه زیادی به شما تحمیل نخواهد کرد. همچنین علاوه بر کسب مشاوره حقوقی لازم از وکیل، شما قادر خواهید بود با مراجعه به وکیل دادگستری از او بخواهید متن لوایح و دادخواست شما را تنظیم نماید که این امر نیز هزینههای شما را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.
استفاده از خدمات وکلای دادگستری این امکان را برای متقاضی ایجاد مینماید که اولین مرحله و اساسیترین گام یک فرآیند دادرسی که همان تقدیم دادخواست و طرح دعوا است را به شکل درستی آغاز نماید.
لازم به ذکر است یک دعوا فقط یک بار امکان طرح را دارد و اقامه کردن مجدد دعوایی که موضوع، اصحاب و سبب واحدی دارد، در محاکم دادگستری دیگر امکان پذیر نیست.
لذا برای هر شخص در هر پرونده فقط یک فرصت برای اقامه دعوا وجود دارد که باید به بهترین شکل ممکن از آن استفاده گردد و با عنایت به مطالب پیش گفته، استفاده درست و موثر از این فرصت صرفاً با کمک وکلای دادگستری کاردان و با تجربه امکان پذیر خواهد بود.
قانونمند کردن استفاده از خدمات رایگان وکلا در برخی پروندهها
قانون آیین دادرسی کیفری و مدنی ایران نیز به تبعیت از قوانین مترقی سایر کشورهای دنیا برای طرفین دعوایی که توان مالی لازم برای استخدام وکیل را ندارند، طرحهایی را برای امکان استفاده از وکالت تسخیری و همچنین معاضدتهای قضایی پیش بینی نموده است.
به این ترتیب به صورت کاملا رایگان می توان از خدمات وکلا دادگستری بهره لازم را گرفت که این امکان تاییدکننده بر ضرورت داشتن وکیل در جریان دادرسی است.
لذا انجام به موقع اقدامات قضایی و پیشبرد درست مسیر دادرسی به صورت کاملا منصفانه جز در سایه حضور وکلای صادق و امین میسر نخواهد شد و این مهم میتواند تا حد بسیار زیادی موجب آسودگی خاطر اصحاب دعوا گردد.
ضرورت داشتن وکیل در حوزه معاملات املاک و خدمات مشاوره ملکی
دعاوی ملکی متاسفانه به دلیل ارزش روز افزون ملک در کشور ما، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بنابراین با توجه به این نکته که هر پرونده در دادگاهها صرفا یک بار قابلیت رسیدگی و طرح دارد و پس از رسیدگی اولیه، اعتبار امر مختومه را پیدا خواهد کرد.
بنابراین بسیار مهم است که جریان پرونده خود را به چه نحو به پیش ببریم. لازم به ذکر است بسیاری از موضوعات ملکی و اختلافات حاصل شده در این حوزه، دارای چندین راه حل حقوقی و فرایند رسیدگی هستند.
با انتخاب و مشاوره از وکیل املاک و مستغلات، شما قادر خواهید بود بهترین راه کار و مسیر حقوقی را انتخاب نمایید. قضات دادگاهها فقط در موضوعی که شما درخواست مینمایید تکلیف رسیدگی به پرونده را خواهند داشت و اگر شما موضوع دعوا و یا شکایت و یا خواسته خود را اشتباه انتخاب نماید، پس از صرف هزینههای فراوان و وقت و انرژی زیاد، متاسفانه با قرار رد مواجه خواهید شد.
این موضوع، از مسائل بسیار حساس در طرح دعوی حقوقی است که حتی بسیاری از وکلای متبحر دادگستری نیز زمان زیادی را برای تمرکز بر انتخاب عنوان خواسته و موضوع دعوا قرار میدهند.
برای مثال در پروندهای که مستاجر ملک موجر یا عین مستاجره را تخلیه نمیکند چه دادخواستی باید به دادگاه ارائه بدهیم؟ فسخ قرارداد اجاره؟ دادخواست دستور تخلیه ید؟حکم تخلیه؟
اصطلاحات و الفاظ در دنیای حقوق از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و هر عبارت و واژهای تعبیر خاص خود را دارد. تمام این موضوعات و موارد ذکر شده تاکیدی بر ضرورت داشتن وکیل ملکی است.
ضرورت و فواید استفاده از خدمات وکلای دادگستری در پرونده های حقوقی
- وکلای دادگستری شناخت کاملی از رویه قضایی و عملکرد بسیاری از قضات دارند که این موضوع در هیچ کتاب و قانونی نیامده است.
- وکلای دادگستری با پیگیریهای موثر خود قادرند سرعت بیشتری به روند رسیدگی در پرونده بدهند.
- وکالت حرفهای تخصصی است پس باید به این تخصص اعتماد نمود و امر رسیدگی را به وکیل سپرد.
- استفاده از خدمات وکیل و اطلاعات حقوقی او کاهش بسیار از هزینه های دادرسی را رقم خواهد زد.
- وکیل دادگستری بهترین روش طرح و تعقیب دعوا که قابلیت اجرایی نیز داشته باشد را برای موکل خود انتخاب خواهد نمود.
- وکیل دادگستری در صورت درخواست موکل، میتواند صلح و سازش را در پرونده برقرار نماید.
لازم است که حتما دلالان پرونده و وکیل واقعی را از یک دیگر تفکیک نمایید.
متاسفانه امروزه بسیاری از افراد سود جو، خود را وکیل دادگستری معرفی کردهاند و علاوه بر اتلاف وقت و تحمیل هزینه بالا به موکل، با راهکارهای بی پایه و اساس باعث ایجاد تردید افراد در اعتماد به وکلا شدهاند، سایت کانون وکلای دادگستری و سایت صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری، امکان جستجوی نام وکلا وجود دارد و به آسانی میتوان بررسی کرد که شخص مدعی وکالت، واقعا دارای مجوز و پروانه لازم جهت وکالت در دادگاهها است یا خیر.
همچنین از طریق درگاه قوه قضاییه و با داشتن کد ملی وکیل می توان وضعیت وی مورد بررسی دقیق قرار داد.
اهمیت حضور و نقش وکیل دادگستری در دعاوی خانوادگی
متاسفانه بیشتر دعاوی خانوادگی، هنگامی که مسیرشان به دادگاه میرسد، چندین سال در مراجع قضایی دادگستری سرگردان میمانند. مهمترین نقش وکلای دادگستری در دعاوی خانوادگی، رسیدن به یک توافق جامع و یا ایجاد صلح و سازش بین زوجین می باشد.
پس اگر نتوانستید در یک جا برای امور خانوادگی خود همچون مهریه، نفقه، اجرتالمثل و غیره به توافق برسید، قطعا زمان زیادی را در دادگاهها باید سپری نمایید.
اختلافات و دعاوی خانوادگی تمامی ندارد، هر چند قانون گذار سلاحی به نام طلاق را به مردان عطا کرده است ولی در مقابل، سلاح مهریه را نیز به دست زن داده است.
وکیل دادگستری در امور خانواده به خوبی میداند، اگر طرفین به یک توافق کامل نرسند راه طولانی در دادگاه ها برای آنها قابل تصور است که این امر موجب فرسایش روح و صرف هزینه بالایی برای طرفین به بار خواهد آورد.
پس ضرورت نقش وکیل در دعاوی خانوادگی، ابتدا حل مشکل زوجین است و سپس تنظیم یک توافق کامل است.
البته برخی از زوجین به دلیل کراهت و تنفری که از یکدیگر دارند، نمیخواهند به یک توافق کامل برسند. که در این شرایط وکیل خانواده حامی موکل خود بوده، و با تلاش فراوان پرونده دادگستری را به سرانجام خواهد رساند.
حق برخورداری از وکیل دادگستری در تحقیقات مقدماتی وقوع جرم در دادسراها
داشتن وکیل و حضور و همراهی او در پروندههای کیفری به قدری برای قانون گذار دارای اهمیت است که در مرحله تحقیقات حق داشتن وکیل را برای متهم پیش بینی کرده است. (حق داشتن وکیل در دادسرا و حق داشتن وکیل در کلانتری)
متهم دارای حقوق فراوانی در جریان رسیدگی قضایی است که از مهمترین آنها ضرورت داشتن وکیل در جریان تحقیقات و دادرسی است.
حق برخورداری از وکیل دادگستری برای زندانیان
افرادی که در زندان و یا در بازداشت موقت هستند نیز قادرند از خدمات وکیل دادگستری بهرهمند گردند. در این شرایط وکیل میتواند به دو طریق از موکل خود وکالت بگیرد:
- مراجعه به بازداشتگاه یا زندان و اخذ امضا موکل در وکالت نامه
- اگر فردی از متهم وکالت مدنی دارد میتواند به وکیل دادگستری مراجعه کرده و برای موکل خود وکیل بگیرد.
در چه مواردی لازم است در محاکم دادگستری از خدمات وکلا استفاده شود؟
در مجموع در هر دعوایی در مراجع قضایی، حضور و همراهی وکیل دادگستری و بهرمندی اصحاب دعوا از تجربه و اطلاعات حقوقی آنها، قطعا بر سرنوشت یک دعوا تاثیرگذار است.
یک وکیل با نگاه بسیار تیزبین و تشخیص دقیق پیچش ها در اجرای قانون، قادر است از تضییع حقوق بسیاری از افراد جلوگیری کند و ضامن اجرای عدالت و حقوق بر مبنای قانون باشد.
مواردی وجود دارد که کیفیت رسیدگی به آن به شکلی است که رسیدگی به آن موضوع بدون حضور وکیل دادگستری میسر نخواهد بود و اساسا حضور و همراهی وکیل دادگستری یکی از الزامات رسیدگی خواهد بود.
به موجب تبصره ۲ ماده ۱۹۰ قانون آیین دادرسی کیفری، در جرائمی که مجازات آن سلب حیات (نظیر قصاص و اعدام) یا حبس ابد است، چنانچه متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی اقدام به معرفی وکیل ننماید، بازپرس برای او وکیل تسخیری تعیین خواهد کرد.
ماده ۴۱۵ قانون آیین دادرسی کیفری مقررمیدارد: در جرائمی که مستلزم پرداخت دیه یا ارش بیش از یک پنجم دیه کامل باشد و در جرائم تعزیری درجه یک تا شش، دادسرا یا دادگاه اطفال و نوجوانان، در صورت عدم تعیین وکیل برای طفل یا نوجوان، برای او وکیل تعیین خواهد کرد.
همچنین به موجب ماده ۳۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری، در جرائمی که مجازات آنها از نوع سالب حیات (نظیر قصاص و اعدام)، جرائم موجب حبس ابد، قطع عضو، تعزیرات درجه سه و بالاتر، همچنین جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی که میزان دیه آنها نصف دیه کامل و بیشتر باشد؛ جلسه رسیدگی بدون حضور وکیل متهم تشکیل نخواهد شد و حضور وکیل برای رسیدگی الزامی خواهد بود. هر گاه متهم نتواند برای خود وکیل معرفی نماید،برای او وکیل تسخیری تعیین میشود.
در امور حقوقی نیز باید این موضوع در نظر گرفته شود که شخصی که دارای وکالت مدنی و رسمی از هر یک از طرفین باشد، نباید و نمیتواند به وکالت و نمایندگی از او در محاکم دادگستری حاضر گردد.
زیرا وکالت در محاکم دادگستری نیازمند داشتن پروانه وکالت معتبر از کانون وکلای دادگستری است.
لذا اشخاصی که دارای وکالت رسمی و مدنی هستند، باید برای احقاق حقوق موکل خود دارای حق توکیل و همچنین حق انتخاب وکیل دادگستری باشند و حتما به این حق در متن وکالتنامه مدنی آنها تصریح شده باشد.
با استفاده از این حق فردی که وکیل مدنی دیگری است، می تواند اقدام به اخذ وکیل دادگستری نماید و خود شخصا نمی توانند اقدامی در محاکم دادگستری انجام دهد. ضمنا ماده ۶۶۴ قانون مدنی نیز موید همین مطلب است.
وکالتی که برای طلاق از سوی شوهر به زن داده میشود و در عرف به حق طلاق شهرت یافته است نیز از نوع وکالت مدنی است. بنابراین زنی که دارای وکالت در طلاق است باید در وکالتنامه حق توکیل به غیر و اخذ وکیل دادگستری داشته باشد، تا با استفاده از آن بتواند به محکمه رجوع کرده و اقدام به اخذ گواهی عدم امکان سازش نماید و بتواند خود را مطلقه نماید.
وکیلی که زن از این طریق انتخاب می نماید، در واقع وکیل شوهر است و به نمایندگی از او وارد دعوای طلاق می شود. البته با توجه به اینکه زن رجوع به وکیل می نماید اما وکیل به نمایندگی از شوهر وارد دعوا می شود، باید توجه داشت که امکان ایجاد تعارض منافع وجود دارد.
مزایای استفاده از خدمات وکلا و مشاوران حقوقی در یک نگاه کلی
هر چند وکلای دادگستری افراد با تجربهای هستند که در زمینه مسائل حقوقی، دارای بینش، تخصص و آگاهی کاملی بوده و می توانند در رسیدگی به تمامی پروندههای حقوقی و کیفری، و بسیاری از موضوعات مختلف، گره گشای موکل خود باشند، اما در میان هزاران وکیل خوب و درستکار شاید باشند افرادی که با عملکردهای نادرست خود شان این حرفه مقدس را نیز بعضا زیرسوال میبرند که البته قانونگذار نیز راهکارهای درستی برای شکایت از این متخلفین بیان نموده است.
دیدگاه و نگاه یک وکیل با تجربه به مسائل و معضلات حقوقی بسیار متفاوت است. بسیاری از موضوعات حقوقی که شاید از نظر شما تمام جوانب احتیاطی در آن لحاظ شده باشد، بعد از مطالعه آن توسط یک وکیل یا مشاور حاذق، بعضا ممکن است دستخوش تغییرات بنیادین گردد.
بنابراین همیشه کسب مشاوره و یا تنظیم مسایل حقوقی خود را حتما به یک وکیل متخصص واگذار نمایید حتی اگر شکایت شما از اشخاصی در همین صنف و حرفه باشد.
از مهمترین مزایای استفاده از وکلا و مشاوران سامانه حقوقی وکیل 24: صرفه جویی در وقت و هزینه، رسیدن به نتیجه دلخواه و مطلوب در کمترین زمان ممکن، رهایی از رفت و آمدهای متوالی، وقت گیر، چالش برانگیز و استرس زا به دادگاه، تامین و حفظ حق و حقوق موکل در پروسه رسیدگی به دعاوی مختلف خواهد بود.
ارائه خدمات تخصصی حقوقی و پشتیبانی از آن توسط سامانه حقوقی وکیل 24
در این مقاله سعی کردیم شما را با ضرورت استفاده از خدمات وکلای دادگستری در امر دادرسی و بسیاری از موارد دیگر آشنا نماییم و تا حد ممکن به موضوعات مرتبط با آن اشاره کاملی گردید.
عمده مشکلات پیش آمده در مراجع قضایی یا اداری و عدم موفقیت اغلب افراد در طرح شکایت، کمتوجهی به مقررات و اصول درست تنظیم شکایت و فقدان دلایل و مدارک درست است که در این زمینه یا هر مورد مشابه باید از تخصص افراد متخصص بهره گرفت.
اگر در خصوص تنظیم شکایت تخصصی در هر زمینهای حتی قصور وکلای دادگستری، نیاز به مشاوره حقوقی دارید یا قصد دارید تهیه و تنظیم دادخواست یا شکایت را برعهده کارشناسان و وکلای متخصص قرار دهید، بهترین امکان برای شما استفاده از خدمات بسیار متنوع سامانه حقوقی وکیل 24 خواهدبود.
متاسفانه بیشتر افراد جامعه ما که با مشکل حقوقی مواجه میشوند، در ابتدا برای رفع معضل خود به وکیل دادگستری مراجعه نمیکنند و همین موضوع تبعات جبرانناپذیری را برایشان ایجاد خواهد کرد.
استفاده از خدمات وکیل در مسایل مربوط به دعاوی حقوقی و کیفری میتواند کمک شایان توجهی به طرفین دعوی نماید اما به علل مختلفی شاید امکان دسترسی شما به وکیل دادگستری وجود نداشته باشد که در این شرایط استفاده از خدمات مشاوره حقوقی میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
مشاوره حقوقی از جهات مختلفی میتواند مزیتهای بسیار زیادی برایتان داشته باشد که در کمترین حالت، اطلاعات حقوقی شما را در خصوص مورد مربوطه افزایش خواهد داد.
سامانه حقوقی وکیل 24 با بهرهمندی از کارشناسان و مشاوران حقوقی و وکلای مجرب و متخصص آماده خدمات رسانی در کلیه امور حقوقی، کیفری، خانواده، اختلافات حوزه کار و روابط کارگر و کارفرما و سایر مسائل حقوقی است.
لازم به ذکر است که این سایت حقوقی علاوه بر ارائه مشاورههای حقوقی تخصصی، در زمینه تهیه و تنظیم انواع اوراق قضایی مثل شکوائیه، دادخواست، لوایح دفاعیه، اظهارنامه و همانند آن نیز خدمات رسانی مینماید.
در هر صورت اگر به مشاوره حقوقی نیاز پیدا کردید و یا قصد تنظیم قراردادهای کاری، شکوائیه، دادخواست، و سایر اوراق قضایی را داشتید، قبل از هر اقدام حقوقی به سامانه وکیل 24 مراجعه کنید و از خدمات متنوع این سامانه بهرهمند شوید.