وکیل

برای شکایت از وکیل چه باید کرد؟

یکی از عقود بسیار مهم از میان عقود معین در قانون مدنی، عقد وکالت است. این عقد در خصوص وکالتنامه‌های وکلای دادگستری از اهمیت بیشتری برخوردار است.

در رویه حال حاضر دادگاه‌ها اصولا اقامه دعوا و دفاع از آن الزام و نیازی به دخالت وکیل دادگستری نداشته ولی همیشه توصیه شده که طرح دعوا یا دفاع در مسائل حقوقی را حتما به اهل فن که همان وکلای دادگستری هستند بسپارید ولی در باب امور کیفری در موارد خاصی دفاع از حقوق متهم الزاما باید به وسیله وکیل دادگستری پیگیری و دنبال گردد.

اصولا برای انجام و یا پیگیری امورات مختلف نیاز است به اهل فن آن رشته مراجعه گردد تا نتیجه مطلوبی برای متقاضی حاصل شود.

مسائل و موضوعات حقوقی نیز از این قاعده مستثنی نبوده، خصوصا در بسیاری از پرونده‌های پیچیده و تخصصی استفاده از خدمات وکلای دادگستری و حضور و همراهی او برای پیگیری موضوعات پرونده، امری اجتناب ناپذیر و ضروری است.

اما همیشه حضور وکیل در پرونده لزوما به معنای پیروزی قاطع در آن پرونده نیست و حتی در مواردی که تخلفی از سوی وکیل نیز صورت نگرفته باشد، امکان باخت در هر پرونده‌ای وجود خواهد داشت.

ولی توجه به این نکته که در بسیاری از مواقع شخص وکیل، با کم کاری و یا دانش کم، باعث ضرر رساندن به موکل خود می‌شود نیز امری غیر قابل انکار و متداول است.

در این شرایط موکل باید چه اقدامی علیه وکیل پرونده خود انجام دهد؟ آیا امکان طرح شکایت و یا طرح دعوا علیه وکیل نیز ممکن خواهد بود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت، هر چند تعهدات وکیل در جریان کلیه پرونده‌هایی که در مقام وکیل مسئولیت آن را بر دوش می‌کشد تعهد به وسیله است نه به نتیجه، ولی با این حال، امکان طرح شکایت از قصور وکیل در مراجع قانونی زیربط مهیا است.

در ادامه این مطالب، توضیحات دقیق‌تری در مورد روش شکایت از وکیل و نحوه تجدید نظر از رای دادگاه انتظامی وکلا خدمتتان ارائه می‌نماییم.

وکیل به چه شخصی گفته می‌شود؟

بر اساس ماده ۶۵۶ قانون مدنی، وكالت عقدی است كه به موجب آن يكی از طرفين قرارداد وکالت، طرف ديگر را برای انجام امری نايب خود می‌نماید.

در این شرایط وکیل شخصی است که نائب طرف مقابل در انجام کار یا عملی می‌گردد. در عقد وکالت نیز مثل سایر عقود نیاز به اراده طرفین و اهلیت آنها وجود دارد و برای صحت عقد وکالت، باید شرایط صحت عقود احراز گردد.

وکالت مدنی و وکالت در محاکم دادگستری

عقد وکالت به اعتبارهای مختلف آن، دارای انواع مختلفی نیز هست. اما انواع و اقسام کاربردی که برای عموم قابل توجه است، دادن وکالت اداری به افراد عادی و همچنین اعطای وکالت به وکیل دادگستری است.

در برخی مواقع ممکن است شما یک فرد عادی دارای اهلیت و اراده سالم را وکیل خود در فروش ملکی نمایید یا او را وکیل در امور اداری و بانکی نمایید.

این نوع وکالت، وکالتی اداری است. این شخص یعنی وکیل شما جز اراده و اهلیت به چیز دیگری نیاز ندارد ولی برای طرح و اقامه دعوا و دفاع از شما در مراجع دادگستری نمی‌تواند اقدامی نماید زیرا بر اساس قانون، وکالت در دادگستری مستلزم داشتن پروانه وکالت یا پروانه کارآموزی وکالت خواهد بود.

پس در صورتی که فردی را به عنوان وکیل خود در دادگاه معرفی می‌نمایید، باید علاوه بر اهلیت و اراده، مطمئن شوید که دارای پروانه وکالت در دادگستری نیز هست.

البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که هیچ ایرادی ندارد اگر شما به یک وکیل دادگستری وکالت در فروش ملک خود را اعطا کنید و وکیل دادگستری ممنوعیتی در این مقوله نخواهد داشت.

منتها طرح دعوا و شکایت و حضور در جلسه رسیدگی در مراجع قضایی را نمی توانید به غیر از وکیل، وکالت دهید.

نارضایتی از وکیل

بررسی محدوده وکالت وکیل

طبق قانون مدنی، وكالت بايد در امری اعطا گردد كه خود موكل قادر باشد آن را به انجام برساند. وكيل هم بايد شخصی باشد كه براي انجام آن امر اهليت داشته باشد. منظور این ماده توانایی حقوقی شخص در انجام آن عمل است.

نکته قابل توجه این است که وكيل نمی‌تواند کاری را كه از حدود وكالت او خارج است به انجام برساند. در واقع در وکالتنامه حدود اختیارات وکیل کاملا روشن خواهد شد و اگر وکیل از این حدود تجاوز یا تخطی نماید، اقدامات او غیرنافذ بوده و صحت و درستی آن نیاز به اجازه موکل خواهد داشت.

در خصوص حدود اختیارات وکیل همانگونه که ذکر شد باید جزییات آن دقیقا مشخص باشد و قانون مدنی نیز صراحتا اشاره کرده که وكيل در محاكمه، وكيل در قبض حق نيست مگر اينكه قرائن دلالت بر آن کند و همچنين وكيل در اخذ حق نیز وكيل در مرافعه و دعوا نخواهد بود.

وکلا بايد در اقدامات و تصرفات خود مصلحت موكل را مراعات کند و از آنچه موكل بالصراحه به او اختيار داده است يا برحسب عرف و عادت و قرائن داخل در اختيارات اوست تجاوز نكنند.

در باب تعدد وکیل نیز اصل بر اجتماع آنها است. بر اساس ماده ۶۶۹ قانون مدنی:

هرگاه براي انجام امری، دو يا چند نفر وكيل مشخص شده باشد هیچ‌ یک از آن‌ها قادر نخواهند بود بدون ديگري يا ديگران دخالت در آن موضوع بنمايد، مگر اينكه هر يك مستقلا وكالت داشته باشد که در این صورت هر كدام می‌تواند به تنهايی آن امر را به جا آورد.

وكالت در هر امر مستلزم وكالت در لوازم و مقدمات آن امر نيز هست مگر اينكه تصريح به عدم وكالت در خصوص آن شده باشد و در موقع تردید در این که مساله‌ای جز موضوع وکالت بوده یا نه، باید اصل را بر عدم نیابت قرار داد.

بررسی معاملات وکالتی و توصیه بر عدم انجام این نوع معاملات

در برخی مواقع بسیاری از اشخاص به این علت که عجله داشته و می‌خواهند سریعتر کارشان انجام شود یا به نحوی قصد فرار از پرداخت مالیات را دارند یا گاهی اوقات بدلیل اینکه ملک در رهن است معامله وکالتی انجام می‌دهند.

در واقع یک وکالت در فروش خودرو یا ملک را به صورت بلاعزل از فروشنده می‌گیرند و البته این معامله وکالتی اثری در مالکیت نخواهد داشت.

متاسفانه بسیاری از افراد به علت اطلاعات کم به این نوع معاملات تن در می‌دهند و گاهی ممکن است فروشنده پس از معامله وکالتی، اقدام به فروش خودرو یا ملک به دیگری نماید و عملا از آن جایی که مالکیتی در معامله وکالتی منتقل نگردیده خریدار وکالتی در اینجا متضرر خواهد شد.

در این شرایط بهتر است یک مبایعه نامه را بدواً تنظیم نمایید تا در صورتی که فروشنده ملک یا خودرو را به دیگری انتقال داد شما قادر باشید حقوق خود را استیفاء کنید.

چنانچه شما مبایعه‌نامه‌ای تنظیم کنید می‌توانید علیه فروشنده‌ای که مال را بعد از معامله وکالتی با شما به دیگری فروخته است، شکایت فروش مال غیر و کلاهبرداری مطرح نمایید.

تهدید دیگری که در معاملات وکالتی برای شما قابل تصور است این است که گاهی ممکن است شخص الف که فروشنده به وکالت است مدیون باشد و طلبکاران او در قبال دیونش، اقدام به توقیف مال مورد معامله نمایند و شما نیزقادر نباشید مالکیت خود را اثبات نمایید.

البته در صورتی که همراه معامله وکالتی مبایعه‌نامه نیز تنظیم نمایید از این موضوعات در امان خواهید بود.

بررسی تعهدات وکیل نسبت به موکل

وکیل، چه وکیل عادی در امور مدنی باشد چه وکیل دادگستری، مکلف است مصلحت موکل خود را رعایت نماید.

همچنین بر اساس ماده ۶۶۶ قانون مدنی:

در صورتی که از تقصير وكيل خسارتي به موكل متوجه گردد كه عرفا وكيل مسبب آن محسوب شود مسئول جبران خسارت خواهد بود.

وكيل بايد حساب دوره تصدی عقد وكالت خود را به موكل پس بدهد و هر آن چه را كه از طرف او دريافت نموده است را به او رد نماید. چه وکیل شما وکیل دادگستری و موضوع وکالت، اقدام در اقامه دعوا باشد و چه وکالت عادی باشد، در هر دو صورت وکیل باید حساب زمان تصدی خود را به موکل خود ارائه نماید.

شکایت

وکیل پایه یک دادگستری چه شخصی است؟

مطابق با لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری، به اشخاص زیر پروانه وکالت درجه یک از طرف کانون وکلا اعطا می شود:

  • به کسانی که دارای ده سال متوالی یا پانزده سال متناوب سابقه خدمات قضایی بوده و حداقل پنج سال ریاست یا عضویت در دادگاه را برعهده داشته باشند و سلب صلاحیت قضایی از آنها از طرف دادگاه عالی انتظامی قضات نشده باشد.
  • افرادی که دارای دانشنامه لیسانس بوده و ۵ سال سابقه خدمات قضایی داشته باشند و سلب صلاحیت قضایی از طرف دادگاه عالی انتظامی از آنها نشده باشد.
  • نمایندگان هر یک از مجلسین که علاوه بر عضویت در کمیسیون دادگستری، سابقه تدریس در دانشکده حقوق داشته و یا حداقل بیست سال در دوائر وزارت دادگستری و یا ثبت اسناد انجام وظیفه اداری نموده باشند به شرط آن که از تاریخ تصویب این قانون ظرف مدت دو ماه درخواست صدور پروانه نمایند.
  • افرادی که دارای دانشنامه لیسانس بوده و دو سال سابقه خدمت قضایی داشته باشند از انجام دوره کارآموزی معاف می باشند. ولی در این مورد مدت انتظار خدمت از لحاظ اخذ پروانه وکالت جز خدمت محسوب نمی شود.
  • همچنین کسانی که دارای لیسانس حقوق یا فقه و مبانی حقوق هستند و یا معادل آن در حوزه درس خوانده باشند می توانند در آزمون کارآموزی وکالت کانون وکلا دادگستری شرکت نموده و درصورت قبولی پروانه کارآموزی دریافت کنند. کارآموزان پس از طی دوره کارآموزی و قبولی در آزمون اختبار پروانه وکالت دریافت می‌کنند.

علی رغم مخالفت‌های گسترده حقوقدانان و اساتید بزرگ این رشته، قوه قضاییه نیز نهادی مشابه به نام مشاوران قوه قضاییه موضوع ماده 187 را ایجاد نموده است که با برگزار آزمون و کارآموزی به ایشان عنوان مشاور حقوقی و وکیل دادگستری اعطا می‌کند و وکلای موضوع ماده 187 نیز قادر خواهند بود در محاکم دادگستری وکالت نمایند. منظور از وکیل قوه قضاییه که شاید بارها شنیده باشید وکیل نوع اخیر است.

عزل وکیل چگونه انجام خواهد شد؟

عقود و قراردادها از منظرهای مختلفی تقسیم بندی می‌گردد که یکی از این تقسیمات عقود، تقسیم به عقد جایز و لازم است.

عقد وکالت نیز عقدی جایز اذنی است و طرفین هر وقت بخواهند می توانند عقد وکالت را به راحتی برهم بزنند. یکی از راه‌های انحلال عقد وکالت عزل وکیل است.

بر اساس ماده ۶۷۸ قانون مدنی عقد وکالت به طرق زیر مرتفع خواهد شد:

  • به عزل موکل
  • به استعفای وکیل
  • به موت یا جنون وکیل یا موکل

ماده ۶۷۹ قانون مدنی نیز مقرر داشته است:

موکل می‌تواند هر وقت بخواهد، وکیل را عزل کند وکالت عقدی است جایز و عقد جایز را می‌توان هر زمان به هم زد. عزل وکیل باید فورا به او ابلاغ شود.

البته کلیه اموری که وکیل قبل از رسیدن خبر عزل به او در حدود وکالت خود انجام دهد، نسبت به موکل نافذ است.

راه‌های شکایت از وکیل دادگستری و مرجع رسیدگی به شکایت

وکلای دادگستری موظف هستند اعمالی را که بر طبق مقررات بر عهده آنها قرار گرفته است در زمان خود و به ترتیب مقرر انجام دهند.

همچنین رفتار و اخلاق آنها باید متناسب با منزلت و مقام شغل وکالت باشد عدم رعایت موارد مذکور در محدوده مقررات، تحت عنوان تخلف انتظامی وکلا شمرده می‌شود و مستوجب تعقیب و تحمل مجازات‌های انتظامی است.

ماده ۷۶ لایحه قانونی استقلال کانون وکلا مصوب ۱۳۳۴ مجازات‌های انتظامی را که ممکن است وکیل دادگستری به علت تخلف در معرض آن قرار گیرد پیش بینی نموده است و مواد ۷۷ به بعد آیین نامه نیز رفتاری را که تخلف شمرده می‌شود شمارش کرده و در هر مورد نیز مجازات انتظامی قابل انطباق بر آن را مقرر نموده است.

دادگاه انتظامی وکلا مرجع رسیدگی و صدور رای نسبت به تخلفات وکلا است. این مرجع انتظامی از سه نفر وکیل پایه یک دادگستری که برای مدت دو سال از طرف هیات مدیره کانون انتخاب می‌گردند، تشکیل شده و دو نفر وکیل پایه یک دیگر نیز به همان ترتیب به عنوان اعضای علی البدل انتخاب خواهند شد تا در صورت نبود یا معذوریت اعضای اصلی، به جای آنها انجام وظیفه نمایند. دادگاه عالی انتظامی قضات نیز مرجع تجدیدنظر نسبت به آرای قابل تجدیدنظر صادره از دادگاه انتظامی وکلا است.

عزل وکیل

مصادیق تخلفات انتظامی یک وکیل دادگستری

اعمال و مصادیق مستوجب مجازات انتظامی درجه ۱و ۲

  • تخلف از نظاماتی که کانون وکلا برای وکلا تعیین نموده، مستوجب مجازات انتظامی درجه ۱ و ۲ است.

اعمال و مصادیق مستوجب مجازات انتظامی درجه ۳

  • تجاهر به مواد مخدره و مسکر و مراوده در اماکن فساد
  • انجام امور وکالت بدون تمدید پروانه دادگستری
  • قبول نکردن مراسلات کانون و خودداری از دادن رسید در قبال آنها
  • حاضر نشدن در جلسات دادگاه بدون عذر موجه
  • رعایت نکردن تقدم در جلسات محاکمه‌ای که همزمان هستند یا رعایت نکردن تقدم محاکمات کیفری
  • ندادن رسید در قبال وجوه و اسناد و اموال دریافتی از موکل
  • تاسیس دفتر وکالت و یا تمرکز فعالیت وکالتی در غیر از محل مجاز برای بار اول.
  • وکالت در محلی که وکیل در زمان اشتغال به خدمت قضایی در آن جا مشغول به خدمت بوده برای بار اول

اختیارات وکیل

اعمال و مصادیق مستوجب مجازات انتظامی درجه ۴

  • ندادن رسید در قبال وجوه و اسناد و اموال دریافتی از موکل
  • وکالت کردن بدون تمدید پروانه
  • تجاهر به مواد مخدره و مسکر و مراوده در اماکن فساد
  • اشتغال به شغل منافی با شئون وکالت و ادامه اشتغال به شغل ذکر شده بعد از تذکر کانون
  • حاضر نشدن در جلسات دادگاه بدون عذر موجه
  • تحصیل وکالت با توسل به وسایل فریبنده
  • معرفی خود با درجه بالاتر
  • عدم اطلاع استعفا به دادگاه و موکل یا استعفا در زمانی که موکل مجال کافی برای معرفی وکیل جدید ندارد
  • تحصیل وجه یا مال یا سند دیگری زائد بر حق‌الوکاله قراردادی، یا تعرفه ای (در مواردی که قراردادی در بین نیست)
  • قبول وکالت علیه ارگان های دولتی که وکیل سمت وکالت یا مشاوره آن اداره را دارد
  • قبول وکالت در دعاوی که وکیل قبلا با سمت قضایی یا داوری در آن دخالت داشته است
  • اظهارات غیر محترمانه نسبت به محاکم و مقامات رسمی و همکاران و اصحاب دعوی و سایر اشخاص
  • استعفاء از وکالت و قبول مجدد آن یا اعمال مشابه به منظور اطاله دادرسی
  • وکالت در محلی که وکیل در زمان اشتغال به خدمت قضایی در آن جا شاغل بوده برای بار دوم
  • عدم آگاه‌ نکردن موکل به منظور پرداخت هزینه های پرونده که موجب تضییع حق موکل گردد
  • تمرکز فعالیت وکالتی و یا تاسیس دفتر وکالت در غیر از محل مجاز برای بار دوم
  • تقدیم عرض حالی که از حیث تمبر ناقص است

اعمال و مصادیق مستوجب مجازات انتظامی درجه ۵

  • افشاء اسرار موکل
  • قبول وکالت به صورت تصنعی (در ظاهر بنام دیگری در باطن برای خود)
  • عدم تحویل یک نسخه از وکالتنامه به موکل برای بار اول
  • تخلف از قسم
  • وکالت در محلی که وکیل در زمان اشتغال به خدمت قضایی در آنجا شاغل بوده برای بار سوم
  • شرکت در مدعی‌به
  • انتقال قرارداد حق‌الوکاله به دیگری
  • عدم تحویل پروانه به کانون بعد از اعلام کانون مبنی بر تعلیق پروانه
  • تمرکز فعالیت وکالتی و یا تاسیس دفتر وکالت در غیر از محل مجاز برای بار سوم

اعمال و مصادیق مستوجب مجازات انتظامی درجه ۶

  • قبول وکالت بر علیه موکل سابق خود در همان موضوعی که وکالت آن را به عهده داشته است.
  • اثبات شدن خلاف عذری که وکیل برای عدم حضور در دادسرا یا دادگاه یا دادگاه انتظامی اظهار نموده
  • تبانی و مواضعه با طرف دعوی و خیانت به موکل
  • تحصیل پروانه وکالت بدون داشتن شرایط مقرره و یا فاقد شرایط مذکور شدن
  • وکالت در محلی که وکیل در زمان اشتغال به خدمت قضایی در آن جا شاغل بوده برای بار چهارم
  • مصادیق مجرمانه وکیل
  • تحویل ندادن یک نسخه از وکالتنامه به موکل برای بار دوم
  • تحویل ندادن پروانه به کانون بعد از اعلام کانون مبنی بر تعلیق پروانه
  • شرکت در مدعی‌به
  • انتقال دادن قراردادحق‌ الوکاله به دیگری

مجازات‌های انتظامی در نظر گرفته شده برای وکلای دادگستری

مجازات های انتظامی وکلای دادگستری دارای شش درجه هستند که عبارتند از:

  • اخطار کتبی
  • توبیخ با درج در پرونده
  • توبیخ با درج در روزنامه رسمی و مجله کانون
  • تنزل درجه
  • ممنوعیت از سه ماه تا سه سال
  • محرومیت دائم از شغل وکالت

اخذ چند وکیل

مزایای استفاده از خدمات وکلا و مشاوران حقوقی در شکایت از قصور وکیل

هر چند وکلای دادگستری افراد با تجربه‌ای هستند که در زمینه مسائل حقوقی، دارای بینش، تخصص و آگاهی کاملی بوده و می توانند در رسیدگی به تمامی پرونده‌های حقوقی و کیفری، و بسیاری از موضوعات مختلف، گره گشای موکل خود باشند، اما در میان هزاران وکیل خوب و درستکار شاید باشند افرادی که با عملکردهای نادرست خود شان این حرفه مقدس را نیز بعضا زیرسوال می‌برند که البته قانونگذار نیز راهکارهای درستی برای شکایت از این متخلفین بیان نموده است.

دیدگاه و نگاه یک وکیل با تجربه به مسائل و معضلات حقوقی بسیار متفاوت است. بسیاری از موضوعات حقوقی که شاید از نظر شما تمام جوانب احتیاطی در آن لحاظ شده باشد، بعد از مطالعه آن توسط یک وکیل یا مشاور حاذق، بعضا ممکن است دستخوش تغییرات بنیادین گردد.

بنابراین همیشه کسب مشاوره و یا تنظیم مسایل حقوقی خود را حتما به یک وکیل متخصص واگذار نمایید حتی اگر شکایت شما از اشخاصی در همین صنف و حرفه باشد.

از مهم‌ترین مزایای استفاده از وکلا و مشاوران سامانه حقوقی وکیل 24: صرفه جویی در وقت و هزینه، رسیدن به نتیجه دلخواه و مطلوب در کمترین زمان ممکن، رهایی از رفت و آمدهای متوالی، وقت گیر، چالش برانگیز و استرس زا به دادگاه، تامین و حفظ حق و حقوق موکل در پروسه رسیدگی به دعاوی مختلف خواهد بود.

ارائه خدمات تخصصی حقوقی و پشتیبانی از آن توسط سامانه حقوقی وکیل 24

در این مقاله سعی کردیم شما را با نحوه شکایت از وکلای دادگستری و تخلفات انتظامی وکلا و مجازات‌های در نظر گرفته شده از سوی قانون‌گذار برای وکلای متخلف آشنا نماییم و تا حد ممکن به موضوعات مرتبط با حالات مختلف وکالت و محدوده وکالت نیز اشاره کاملی گردید.

عمده مشکلات پیش آمده در مراجع قضایی یا اداری و عدم موفقیت اغلب افراد در طرح شکایت، کم‌توجهی به مقررات و اصول درست تنظیم شکایت و فقدان دلایل و مدارک درست است که در این زمینه یا هر مورد مشابه باید از تخصص افراد متخصص بهره گرفت.

اگر در خصوص تنظیم شکایت تخصصی در هر زمینه‌ای حتی قصور وکلای دادگستری، نیاز به مشاوره حقوقی دارید یا قصد دارید تهیه و تنظیم دادخواست یا شکایت را برعهده کارشناسان و وکلای متخصص قرار دهید، بهترین امکان برای شما استفاده از خدمات بسیار متنوع سامانه حقوقی وکیل 24 خواهدبود.

متاسفانه بیشتر افراد جامعه ما که با مشکل حقوقی مواجه می‌شوند، در ابتدا برای رفع معضل خود به وکیل دادگستری مراجعه نمی‌کنند و همین موضوع تبعات جبران‌ناپذیری را برایشان ایجاد خواهد کرد.

استفاده از خدمات وکیل در مسائل مربوط به دعاوی حقوقی و کیفری می‌تواند کمک شایان توجهی به طرفین دعوی نماید اما به علل مختلفی شاید امکان دسترسی شما به وکیل دادگستری وجود نداشته باشد که در این شرایط استفاده از خدمات مشاوره حقوقی می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

مشاوره حقوقی از جهات مختلفی می‌تواند مزیت‌های بسیار زیادی برایتان داشته باشد که در کمترین حالت، اطلاعات حقوقی شما را در خصوص مورد مربوطه افزایش خواهد داد.

سامانه حقوقی وکیل 24 با بهره‌مندی از کارشناسان و مشاوران حقوقی و وکلای مجرب و متخصص آماده خدمات رسانی در کلیه امور حقوقی، کیفری، خانواده، اختلافات حوزه کار و روابط کارگر و کارفرما و سایر مسائل حقوقی است.

لازم به ذکر است که این سایت حقوقی علاوه بر ارائه مشاوره‌های حقوقی تخصصی، در زمینه تهیه و تنظیم انواع اوراق قضایی مثل شکوائیه، دادخواست، لوایح دفاعیه، اظهارنامه و همانند آن نیز خدمات رسانی می‌نماید.

در هر صورت اگر به مشاوره حقوقی نیاز پیدا کردید و یا قصد تنظیم قراردادهای کاری، شکوائیه، دادخواست، و سایر اوراق قضایی را داشتید، قبل از هر اقدام حقوقی به سامانه وکیل 24 مراجعه کنید و از خدمات متنوع این سامانه بهره‌مند شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا