وکیل

آیا وکیل می تواند شغل دولتی داشته باشد؟

هر شخصی در ابتدای مسیر تحصیل در دانشگاه، رشته تحصیلی و تخصصی را که انتخاب می‌کند، اگر آینده دار باشد و مطمئنا به دنبال این خواهد بود که در پایان دوره تحصیلی یا به قول معروف فراغت از تحصیل، قادر باشد شغل و مسئولیتی مطابق با رشته تحصیلی خود را اختیار کند.

حال این شغل می‌تواند از مشاغل دولتی یا از مشاغل خصوص باشد. و این خواسته یکی از حقوق اساسی اشخاص به موجب اصل 28 قانون اساسی است.

از طرفی به موجب اصول 29 و 31 قانون اساسی، تمام افراد جامعه حق دارند که از منزل و تامین اجتماعی متناسب با نیازهایشان برخوردار باشند.

بنابراین هر شخصی انتظار دارد پس از مدت‌ها فعالیت در جامعه از یک رفاه مطلوب و تامین اجتماعی مناسب مثل مسکن، بازنشستگی و خدمات درمانی و بهداشتی برخوردار گردد. به صورتی که در دوران بازنشستگی نگران تأمین معیشت زندگی روزمره خود نباشد.

معمولا هر شغلی تعهدات و شرایط خاص خود را دارد. خصوصا مشاغلی همچون: وکالت، پزشکی، کارمندی دولت، نمایندگی مجلس، و بسیاری دیگر از این مشاغل.

حرفه وکالت جزو مشاغلی به شمار می‌آید که فارغ از حواشی این چند ساله که برخی از نمایندگان محترم مجلس برای آن ایجاد نموده‌اند، طرفداران و مخاطبان بسیاری را جذب خود نموده است و رشته حقوق از رشته‌های دانشگاهی است که طرفداران بی‌شماری دارد.

وکالت از مشاغل کاملا خصوصی به شمار می رود و از سوی دولت، هیچ وکیلی حقوق دریافت نمی‌کند.

عموما از طریق تحصیل در رشته حقوق و سایر رشته‌های مرتبط مانند دروس فقهی و حوزوی و البته قبولی در آزمون کارآموزی وکالت می‌توان در این حرفه مشغول به کار شد.

سوالی که مطرح است این است که آیا کارمندان دولت که حقوق بگیر دولت هستند، می‌توانند در آزمون وکالت شرکت کرده و حرفه وکالت را نیز در کنار مشاغل دولتی برگزینند و یا یک وکیل دادگستری، می‌تواند همزمان به استخدام یک نهاد دولتی نیز درآید؟ با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در پاسخ به این سوالات و حرفه وکالت در اختیارتان قرار دهیم.

ممنوعیت تصدی حرفه وکالت برای شاغلان در مشاغل دولتی

در این چند ساله گذشته از طرف دو نهاد مختلف یعنی کانون وکلای دادگستری و قوه قضاییه، آزمون وکالت برای جذب کارآموز برگزار می‌شود.

حاشیه‌هایی در این سال های اخیر شکل گرفته مبنی بر اینکه شغل وکالت دارای انحصار بوده و باید این انحصار تا حدودی شکسته شود. موافقان این دیدگاه معتقدند که تعیین تعداد یا سهمیه مشخص برای جذب افراد در حرفه وکالت به ضرر جامعه و افراد تحصیل کرده این رشته بوده و باید میزان این جذب با حذف ظرفیت عددی وکالت افزایش یابد و بعضا وکلا نیز بتوانند در هر نهادی به راحتی استخدام شوند و ممنوعیت‌های این چنینی نیز تا حدودی رفع گردد.

آن چنان که گفته شد شخصی که در حرفه وکالت پذیرفته می‌شود و در حقیقت وکیل دادگستری می‌گردد از دولت حقوقی دریافت نخواهد کرد و تنها میزان عملکرد شخصی او و تعداد پرونده‌هایی که به سرانجام می‌رساند مشخص کننده میزان درآمد او خواهد بود.

مطابق بند ۲ ماده ۱۰ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب سال 1331 به برخی از افراد اجازه وکالت در دادگستری داده نخواهد شد که بر اساس این لایحه این افراد عبارتند از:

  • اتباع سایر کشورها یا به عبارتی تبعه خارجی
  • کلیه مستخدمان دولتی و کارکنان در استخدام بنگاه‌ها و سازمان‌هایی که بخشی از سرمایه آن‌ها متعلق به دولت است
  • قضات دادگاهای دادگستری

تبصره: این لایحه اساتید دانشکده حقوق که اشتغال به تدریس در یکی از شعب حقوقی را دارند، در صورت اجازه شورای دانشگاه از این امر مستثنی نموده است. لذا اساتید دانشگاه‌های حقوق سراسر کشور نیز قادر خواهند بود با دریافت پروانه وکالت به این حرفه اشتغال داشته باشند.

بر اساس این بند از لایحه استقلال کانون وکلا، کارمندان دولتی و بلدی و مملکتی در حین اشتغال به خدمت برای دولت قادر نخواهند بود که وکیل شوند.

به عبارتی اشتغال کلیه افراد به شغل وکالت، همزمان با تصدی شغل‌های اجرایی و قضایی و مدیریتی و کارشناسی در موسسات و سازمان‌های دولتی و نهادهای عمومی ممنوع اعلام شده است

بنابراین وکلایی که می‌خواهند به مشاغل دولتی نیز اشتغال داشته باشند باید قبل از استخدام در پست دولتی، به تودیع پروانه وکالت خود اقدام نموده، در غیر این صورت چنانچه وکیلی همزمان هم به شغل وکالت مشغول باشد و هم به تصدی مشاغل دولتی بپردازد، پروانه او توسط کانون وکلای دادگستری تودیع خواهد شد.

پس برابر با قوانین فعلی هیچ کارمند دولتی نمی‌تواند همزمان به شغل وکالت مشغول باشد. البته منظور در تمام این موارد از وکیل، وکیل دادگستری است.

درس حقوقی خواندن

امکان استعفا کارمندان دولت برای اشتغال در حرفه وکالت

ممکن است این سوال برای برخی از مخاطبین پیش بیاید که اگر کارمندی بخواهد در حرفه وکالت مشغول به فعالیت گردد، آیا می‌تواند از شغل دولتی خود استعفا دهد و اگر این امر ممکن است در چه مرحله‌ای باید از شغل خود استعفا دهد؟

در پاسخ باید گفت که در هنگام انجام مراحل پذیرش و تکمیل مدارک جهت انجام کارآموزی وکالت، شخص کارآموز نباید در استخدام دولت باشد.

لذا شرکت در آزمون‌های وکالت ملازمه‌ای با کارمند دولت بودن نداشته و تمامی کارکنان بخش‌های دولتی و خصوصی می‌توانند در این آزمون ها شرکت نمایند.

البته قانونگذار هم مشاغل دولتی و هم شغل وکالت را بسیار پر اهمیت شمرده که اشتغال همزمان در این دو فعالیت شغلی را ممنوع اعلام کرده است.

از مزایای این قانون به این مورد می‌توان اشاره کرد، که عدم امکان همزمان تصدی شغل دولتی و وکالت موجب خواهد شد که شخص نسبت به انجام فعالیت شغلی خود کاملا تمرکز کافی را داشته باشد و کمتر خطا رخ دهد.

چرا که هم حرفه وکالت و هم کار یک کارمند دولتی جز مشاغل بسیار مهم و حساس می‌باشند و خطا در آن ها ممکن است آثار زیان‌بار فراوانی به همراه داشته باشد.

همچنین  موجب می‌گردد که هر شخصی در حرفه مختص خود مهارت کافی را به دست آورد و بتواند هر چه بهتر به تکالیف و وظایف خود جامعه عمل بپوشاند.

البته لازم به توضیح است که موارد اشاره شد برای کارکنان قوه قضاییه متفاوت است و در شرایطی حتی این مورد، بیان شده است که این کارمندان و کارکنان قوه قضاییه باید نسبت به اخذ پروانه وکالت خود اقدام نمایند و بر همین اساس کارمندان قوه قضاییه نه تنها قادر خواهند بود در آزمون وکالت شرکت کنند و نسبت به دریافت پروانه وکالت خود اقدام نمایند، بلکه با داشتن برخی شرایط حتی بدون دادن آزمون وکالت و یا با گذراندن دوره کارآموزی می توانند پروانه وکالت خود را دریافت نمایند.

آزمون وکالت

چه شرایط و مدارکی برای دریافت پروانه وکالت دادگستری پیش بینی گردیده است؟

متقاضیان عادی

که شامل دارندگان مدرک کارشناسی در رشته حقوق قضایی هستند و این افراد پس از شرکت در آزمون وکالت و قبولی در این آزمون و طی دوره کارآموزی، قادر خواهند بود به حرفه وکالت اشتغال یابند.

مشمولان بند د ماده 8 لایحه استقلال کانون

بر اساس بند د ماده 8 لایحه استقلال کانون:

کلیه افرادی که دارای لیسانس حقوق قضاییی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه با حداقل 5 سال سابقه کار متوالی یا 10 سال متناوب در سمت های حقوقی در دستگاه های دولتی و وابسته به دولت و نهادها و نیروهای مسلح باشند و بعد از اجرای این قانون با داشتن سی سال سابقه خدمت بازنشسته شوند بدون رعایت شرط سن با انجام نصف مدت مقرر کارآموزی می‌توانند پروانه وکالت خود را دریافت نمایند.

مشمولان تبصره یک ماده 8 لایحه استقلال کانون

مطابق با تبصره یک ماده 8 لایحه استقلال:

کلیه افرادی که دارای لیسانس حقوق قضایی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم با حداقل 5 سال سابقه کار متوالی یا 10 سال متناوب در سمت های حقوقی در دستگاه های دولتی و وابسته به دولت و نهادها و نیروهای مسلح و بعد از اجرای این قانون با داشتن 30 سال سابقه خدمت قضایی بازنشسته شوند بدون رعایت شرط سن با انجام نصف مدت مقرر کارآموزی، قادر خواهند بود پروانه وکالت خود را دریافت نمایند.

ضمنا قضات و برخی کارمندان قوه قضاییه با داشتن شرایطی خاص و شرکت در آزمون اختبار، قادر خواهند بود، بدون شرکت در آزمون کانون وکلای دادگستری، پس از استعفا یا بازنشستگی از شغل قضاوت، نسبت به دریافت پروانه وکالت اقدام نمایند.

برگزاری آزمون ورودی وکالت دادگستری و منابع درسی آن

کانون‌های وکلای دادگستری هر سال به صورت همزمان و مشترک اقدام به برگزاری آزمون ورودی متقاضیان برای اخذ پروانه کارآموزی وکالت می‌نمایند.

این آزمون توسط سازمان سنجش و آموزش کشور و با همکاری کانون‌های وکلای دادگستری برگزار می‌شود که منابع درسی آن عبارتند از: آیین دادرسی مدنی، حقوق مدنی، آیین دادرسی کیفری، حقوق جزای عمومی و اختصاصی، اصول فقه و حقوق تجارت. به تازگی متون فقه و حقوق اساسی نیز به منابع آزمونی اضافه شده است.

آزمون اختبار چیست؟

معمولا بعد از قبولی در آزمون ورودی کارآموزی، برای پذیرفته‌شدگان، پروانه کارآموزی وکالت صادر خواهد شد.

پس از پایان دوره کارآموزی که 2 سال است و انجام تکالیف مربوط به آن، آزمون اختبار به صورت کتبی و شفاهی از موارد درسی به شرح زیر به عمل خواهد آمد:

آیین دادرسی مدنی، حقوق مدنی، حقوق تجارت، آیین دادرسی کیفری، حقوق جزای عمومی و اختصاصی، امور حسبی و حقوق ثبتی. کارآموزان پس از موفقیت در آزمون اختبار شفاهی و کتببی پروانه پایه یک وکالت دادگستری را اخذ می‌نمایند.

لازم به ذکر است در حال حاضر از آن جایی که وکیل پایه دو نداریم عبارت “وکیل پایه یک” منطقا اشتباه به نظر می‌رسد و با مقررات امروز صرفا وکیل دادگستری و وکیل کارآموز وکالت مصداق عینی دارد.

انواع و اقسام وکیل و وکالتنامه‌ها

طبق قانون مدنی وکالت عقدی است که در آن شخصی (موکل) به شخص دیگر (وکیل) اختیار انجام امور مربوط به خود را اعطا می‌کند و در حقیقت وکیل نماینده واسطه موکل خواهد بود. درقرارداد وکالت یا همان وکالت‌نامه، حقوق و وظایفی برای طرفینی معین می‌گردد.

وکیل را می‌توان در یک تقسیم بندی کلی به کارآموز وکالت (کانون وکلا)، وکیل پایه یک دادگستری (وکیل کانون وکلا)، وکیل موضوع ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه (مرکز مشاوران حقوقی قوه قضاییه)، کارآموز ماده 187، وکیل تسخیری، وکیل اتفاقی، وکیل معاضدتی، وکیل تعیینی، وکیل رسمی و مدنی و وکیل کاری تقسیم کرد که در زیر به اجمال توضیحاتی در خصوص هر کدام ارائه خواهد شد.

اقسام وکیل از لحاظ مراجع پیگیری

  • وکیل دادگستری
  • وکیل مدنی

هنگامی که شخصی در رشته حقوق تحصیل کرده و موفق به کسب مجوز وکالت دادگستری گردد، می‌تواند به عنوان وکیل در پیگیری دعاوی و برای مراجعه به مراجع قضایی اقدام به وکالت از ناحیه موکل خود نماید که این اعطای اختیارات در وکالتنامه‌ای مخصوص که اخیرا نیز به صورت کاملا الکترونیکی ایجاد گردیده است، درج می‌شود.

در صورتی که وکیل مدنی شخصی است که برای امورات اداری و حقوقی یا نگهداری اموال موکل عهده دار انجام امری (معمولا محدود) می‌گردد. مثل فسخ اجاره، خرید و فروش خانه و مراجعه به ادارات، وکالت در طلاق و غیره معمولا این نوع قرارداد وکالت در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می‌گردد.

انواع وکیل از لحاظ مرجع صادر کننده مجوز وکالت دادگستری

  • وکیل کانون وکلای دادگستری
  • وکیل مرکز امور مشاوران قوه قضاییه (ماده 187 )

همانگونه که ذکر شد وکالت در محاکم دادگستری به کسب پروانه وکالت نیاز دارد.

در سال‌های اخیر علاوه بر نهاد کانون وکلای دادگستری، مرکزی در قوه قضاییه با عنوان مرکز مشاوران وکارشناسان قوه قضاییه نیز به صورت قانونی اقدام به صدور پروانه وکالت نموده است که از لحاظ صلاحیت در دعاوی کاملا مشابه یکدیگر هستند ولی برخلاف وکلای کانون که نهادی کاملا مستقل است، وکلای ماده 187وابسته به قوه قضاییه بوده و بعد از گذراندن گزینش شفاهی امکان فعالیت را خواهند داشت.

ضمن آن که این نهادد تازه تاسیس در پرداخت مالیات‌های شغلی با مساعدت بیشتری نیز همراه هستند.

انواع وکیل از لحظ صلاحیت رسیدگی و درجه اعتبار

  • کار آموز وکالت دادگستری
  • وکیل پایه یک دادگستری

وکلای هر دو نهاد ذکر شده در مورد قبل، باید قبل از اخذ پرونه پایه یک دادگستری و از بدو قبولی در آزمون، یک دوره  کارآموزی را که معمولا 18 ماه زمان خواهد برد را سپری نمایند.

در کانون وکلای دادگستری، کارآموز در این دوره باید تحت نظارت کامل وکیل سرپرست خود به فعالیت حرفه‌ای مشغول باشد، ضمن اینکه در مقایسه با وکیل پایه یک دارای صلاحیت محدود تری نیز است.

برای نمونه سقف خواسته مورد وکالت آن ها حداکثر 2 میلیارد ریال بوده و صلاحیت رسیدگی در مراجعی همچون دیوان عالی کشور را نیز ندارند.

اما کارآموزان ماده 187 (مرکز مشاوران قوه قضاییه) صلاحیت‌های متفاوت‌تری دارند. این وکلا علاوه بر اینکه در دیوان عالی کشور حق فعالیت و وکالت و توکیل ندارند؛ در دعاوی راجع به طلاق، اصل نکاح و فسخ آن، نسب، حجر، ثلث، حبس، وصیت، تولیت و وقف که در صلاحیت دیوان است نیز حق وکالت ندارند.

جرایم مستوجب حد یا مجازات تعزیری درجه 5 و بالاتر و در دعاوی مالی با خواسته بیش از 20 میلیارد ریال، از صلاحیت آنان خارج است.

هر دو گروه از کارآموزان جهت کسب پروانه پایه یک باید در آزمون اختیار شرکت کنند.

انواع وکیل

انواع وکیل از لحاظ اختیار موکل

  • وکیل تعیینی
  • وکیل تسخیری
  • وکیل معاضدتی

در خصوص وکیل انتخابی یا تعیینی، شخص موکل اقدام به اعطای وکالت به وکیل نموده و با ارداه و حق انتخاب خود یک وکیل دادگستری را برای دعاوی حقوقی تعیین خواهد کرد.

در وکالت تسخیری دادگاه‌ها (در امور کیفری) برای امکان دفاع متهم از خود در جرائمی خاص، امر وکالت از او را به وکیل دادگستری ارجاع داده و این امر مربوط به زمانی خواهد بود که خود موکل نسبت به انتخاب وکیل اقدامی به عمل نیاورد.

در برخی جرایم خاص تعیین وکیل تسخیری برای متهم الزامی خواهد بود. همچنین در شرایطی هم که خواهان یا خوانده در دعاوی حقوقی توان مالی در انتخاب وکیل را نداشته باشد، کانون وکلا نسبت به معرفی وکیل و ارائه خدمات مربوطه اقدام لازم را به عمل خواهد آورد.

بر اساس ماده 31 تا 33 قانون وکالت، وکلا مکلف هستند سالانه سه دعوای حقوقی را به عنوان معاضدت بپذیرند.

انواع وکیل از لحاظ مجوز وکالت

  • وکیل دادگستری (کانون وکلا قوه قضائیه)
  • وکیل اتفاقی

همانگونه که در بند 2 ذکر گردید، مرجع صدور مجوز وکالت دادگستری، قوه قضائیه یا نهاد کانون وکلا است اما مواردی نیز وجود دارد که اشخاص دارای معلومات کافی حقوقی که فاقد پروانه وکالت هستند و شغل آن ها وکالت نیست، امکان این را خواهند داشت که در امور کیفری و حقوقی مربوط به خویشاوندان سببی و نسبی خود تا درجه دوم از طبقه سوم اقدام به وکالت نمایند که به این مورد وکالت اتفاقی می‌گویند و تنها سه بار در سال امکان آن برای هر شخصی فراهم خواهد بود.

انواع وکیل برای اشخاص حقوقی

  • وکیل
  • نماینده حقوقی

اشخاص حقوقی حقوق عمومی  همچون سازمان‌های دولتی می‌توانند علاوه بر انتخاب وکیل دادگستری برای انجام امورات حقوقی خود، فردی را از میان کارمندان رسمی خود یا اداره حقوقی به عنوان نماینده حقوقی انتخاب و معرفی نمایند تا بتواند به مراجع قضایی برای پیگیری پرونده‌های سازمان مراجعه کند.

اما اشخاص حقوقی حقوق خصوصی صرفا امکان اختیار وکیل دادگستری برای مراجعه به محاکم دادگستری را داشته و معرفی نماینده حقوقی از سوی آنها برای مراجع قضایی کشور قابل قبول نخواهد بود.

انواع وکیل از لحاظ رسمیت و درجه اعتبار

  • وکیل رسمی
  • وکیل عادی

اصولا بابت انجام هر امری غیر از آن چه حضور شخص و مباشرت او را لازم بداند ، امکان اعطای وکالت وجود خواهد داشت.

زمانی که اشخاص با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی اقدام به اعطای وکالت به وکیل مدنی می‌کنند این نوع اعطای وکالت رسمی است و وکیل با ارائه سند وکالتنامه قادر است در امور اعطایی فعالیت نماید.

همانگونه که ذکر شد این وکالت شامل اجاره، خرید و فروش، وکالت در طلاق، انجام امور اداری و سایر امور مالی موکل خواهد بود که می‌تواند خاص یا عام در خصوص مال معین یا به طور کلی باشد.

اما هنگامی که افراد به صورت عادی درصدد تنظیم وکالتنامه برآیند قانون باز هم آن را صحیح می‌داند و الزامی برای ثبت رسمی آن به عنوان شرط صحت وکالت مشخص نکرده است ولی عرفا در بسیاری از امور چنین وکالتی پذیرفته نخواهد بود.

از جمله عقودی که با وکالت عادی قابل قبول عرف قرار خواهد گرفت، وکالت در عقد نکاح در مرحله اجرای صیغه عقد است.

انواع وکیل از لحاظ متعلق وکالت

  • وکیل مطلق
  • وکیل مقید

در وکالت مطلق شخص دیگری را برای انجام تمام امور خود، وکیل قرار می‌دهند و شامل اور اداری و مالی موکل نیز خواهد شد ولی در وکالت مقید، مورد وکالت کاملا معین و مشخص است و وکیل جز همان مورد حق دخالت در امور دیگر نخواهد داشت.

شغل دولتی برای وکیل

مزایای استفاده از خدمات وکلا و مشاوران دادگستری

مشاوران و وکلای دادگستری افراد با تجربه‌ای هستند که در زمینه مسائل حقوقی، دارای بینش، تخصص و آگاهی کاملی بوده و می توانند در رسیدگی به تمامی پرونده‌های حقوقی و کیفری، و بسیاری از موضوعات مختلف، گره گشای موکل خود باشند.

دیدگاه و نگاه یک وکیل با تجربه به مسائل و معضلات حقوقی بسیار متفاوت است. بسیاری از موضوعات حقوقی که شاید از نظر شما تمام جوانب احتیاطی در آن لحاظ شده باشد، بعد از مطالعه آن توسط یک وکیل یا مشاور حاذق، بعضاً ممکن است دستخوش تغییرات بنیادین گردد.

بنابراین همیشه کسب مشاوره و یا تنظیم مسایل حقوقی خود را حتما به یک وکیل متخصص واگذار نمایید.

از مهم‌ترین مزایای استفاده از وکلا و مشاوران سامانه حقوقی وکیل 24: صرفه جویی در وقت و هزینه، رسیدن به نتیجه دلخواه و مطلوب در کمترین زمان ممکن، رهایی از رفت و آمدهای متوالی، وقت گیر، چالش برانگیز و استرس زا به دادگاه، تامین و حفظ حق و حقوق موکل در پروسه رسیدگی به دعاوی مختلف خواهد بود.

ارائه خدمات تخصصی حقوقی و پشتیبانی از آن توسط سامانه حقوقی وکیل 24

در این مقاله سعی کردیم شما را با برخی از اختیاران وکیل دادگستری و تعدادی از محدودیت‌های حوزه وکالت که یکی از آن ها محدودیت حضور وکیل در مشاغل دولتی بود آشنا نماییم و تا حد ممکن به موضوعات مرتبط با انواع وکیل و اقسام وکاتنامه نیز اشاره کاملی گردید.

عمده مشکلات پیش آمده در مراجع قضایی یا اداری و عدم موفقیت اغلب افراد در طرح شکایت، کم‌توجهی به مقررات و اصول درست تنظیم شکایت و فقدان دلایل و مدارک درست است که در این زمینه یا هر مورد مشابه باید از تخصص افراد متخصص بهره گرفت.

اگر در خصوص تنظیم شکایت تخصصی در هر زمینه‌ای نیاز به مشاوره حقوقی دارید یا قصد دارید تهیه و تنظیم دادخواست یا شکایت را برعهده کارشناسان و وکلای متخصص قرار دهید، بهترین امکان برای شما استفاده از خدمات بسیار متنوع سامانه حقوقی وکیل 24 خواهد بود.

متاسفانه بیشتر افراد جامعه ما که با مشکل حقوقی مواجه می‌شوند، در ابتدا برای رفع معضل خود به وکیل دادگستری مراجعه نمی‌کنند و همین موضوع تبعات جبران‌ناپذیری را برایشان ایجاد خواهد کرد.

اخذ وکیل  در مسایل مربوط به دعاوی حقوقی و کیفری می‌تواند کمک شایان توجهی به طرفین دعوی نماید اما به علل مختلفی شاید امکان دسترسی شما به وکیل دادگستری وجود نداشته باشد که در این شرایط استفاده از خدمات مشاوره حقوقی می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

مشاوره حقوقی از جهات مختلفی می‌تواند مزیت‌های بسیار زیادی برایتان داشته باشد که در کمترین حالت، اطلاعات حقوقی شما را در خصوص مورد مربوطه افزایش خواهد داد.

سامانه حقوقی وکیل 24 با بهره‌مندی از کارشناسان و مشاوران حقوقی و وکلای مجرب و متخصص آماده خدمات رسانی در کلیه امور حقوقی، کیفری، خانواده، اختلافات حوزه کار و روابط کارگر و کارفرما و سایر مسائل حقوقی است.

لازم به ذکر است که این سایت حقوقی علاوه بر ارائه مشاوره‌های حقوقی تخصصی، در زمینه تهیه و تنظیم انواع اوراق قضایی مثل شکوائیه، دادخواست، لوایح دفاعیه، اظهارنامه و همانند آن نیز خدمات رسانی می‌نماید.

در هر صورت اگر به مشاوره حقوقی نیاز پیدا کردید و یا قصد تنظیم قراردادهای کاری، شکوائیه، دادخواست، و سایر اوراق قضایی را داشتید، قبل از هر اقدام حقوقی به سامانه وکیل24 مراجعه کنید و از خدمات متنوع این سامانه بهره‌مند شوید.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. با سلام و عرض ادب
    بنده حدود 12 سال است که شاغل در یک شرکت خصوصی پتروشیمی با مدرک مهندسی هستم که پس اخذ مدارک کارشناسی وکارشناسی ارشد حقوق ، علاقمند به حرفه وکالت شدم. خواستم بدونم با وجود اشتغال در شغل فعلی مهندسی امکان اشتغال در حرفه وکالت به طور همزمان وجود دارد یا خیر ؟ با اینکه در قوانین اسمی از مشغال غیر دولتی و خصوصی در متن صریح قوانین ذکر نشده امکان اخذ پروانه وکالت بدون استعفا از شغل فعلی وجود دارد یا خیر لطفا توضیح بفرمایید .
    با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا