وکیل

چگونه ثابت كنيم در شركتى، شريک بوده ايم؟

اثبات این موضوع نیازمند داشتن اطلاعات کامل و جامع در رابطه با شراکت است. ما در این مقاله راه های اثبات آن را برای شما عنوان خواهیم کرد. اما قبل از هر چیز بهتر است بدانید که شراکت دقیقا به چه معناست؟

در پاسخ به این سوال باید گفته که در قانونگذار هیچگونه تعریفی برای آن مشخص نکرده است؛ اما شراکت یک نوع قرارداد مابین طرفین بوده که در جهت پیشبرد اهداف و منافع مشترک آن‌ها بسته خواهد شد.

با ایجاد این همکاری و توافق، این امکان وجود خواهد داشت که مال مشاع برای هدف مشترکی مورد استفاده قرار گیرد. این هدف که از طریق فعالیت‌های مدنی یا تجاری است؛ در نهایت می تواند ایجاد سود و منفعت یا ضرر را برای طرفین به همراه داشته باشد.

شراکت به چه شکل است؟

در حالت کلی هدف از شراکت افراد با یکدیگر، عمدتا مسائل و منافع مالی خواهد بود. از این رو شراکت در اموال دارای اشکال زیر است:

  • از طریق قوه قهریه یا فورس ماژور: قوه قهریه به زبان ساده به این معنای اتفاقی است که هیچ کس در وقوع آن نقشی نداشته باشد. شراکت از طریق قوه قاهره یا قهریه نیز بدین شکل است که برای مثال همه وراث در سهم الارث با یکدیگر شریک خواهند بود.
  • از طریق اراده و رضایت طرفین: بیشتر شراکت‌هایی که با مشکل مواجه می شوند از این نوع شراکت می باشند و در واقع این شراکت براساس یک قرارداد بین طرفین صورت می گیرد تا در نهایت در سود و ضرر حاصله با یکدیگر شریک شوند.

انواع شرکت به لحاظ قانونی چگونه است؟

در حالت کلی، ثبت شرکت به دو طریق صورت می گیرد که عبارتند از شرکت‌های مدنی و تجاری.

  1. شرکت های مدنی: این نوع شرکت ها با هدف انجام یک فعالیت مشترک ایجاد شده و معمولا بین دو یا چند نفر تشکیل می شوند. هر یک از این اعضا به صورت شریک بوده و در سود و زیان فعالیت‌های شرکت با یکدیگر مساوی خواهند بود. لازم به ذکر است که شرکت‌های مدنی نیز به دو نوع انتفاعی و غیر انتفاعی تقسیم‌بندی می شوند.
  2. شرکت های تجاری: شرکت هایی هستند که برای انجام عملیات بازرگانی و مالی طی قراردادی رسمی بین دو یا چند نفر با تعیین میزان سرمایه، میزان سود بری و تعیین حدود مسئولیت‌ها تاسیس می‌شوند. این نوع شرکت ها نیز به انواع سهامی خاص، سهامی عام مسئولیت محدود و… تقسیم‌بندی می‌شوند.

شریک کاری

اثبات شراکت در شرکت مدنی چگونه است؟

شراکت مدنی به معنای این است که دو یا چند نفر تصمیم به شراکت گرفته و مال مشاع خود را اداره نمایند؛ در نهایت برای این منظور با یکدیگر قرارداد شراکت می‌بندند.

مطابق با این قرارداد، هر یک از شرکا مالک مال مشاعی بوده و همچنین شرکت مدنی دارای شخصیت مستقل از شرکا نخواهد بود. در این نوع شراکت گاها مواردی وجود خواهد داشت که افراد با یکدیگر به مشکل خورده و شراکت از جانب دیگر شرکا مورد انکار قرار می گیرد.

در این مورد لازم است تا فردی که مورد انکار شراکت قرار گرفته، دلایل و مستنداتی را به دادگاه ارائه کند تا بتواند شراکت خود را اثبات نماید.

دلایل دعوی برای اثبات شراکت چیست؟

از جمله مهمترین دلایلی که مطابق با آن ها می تواند دعوی اثبات شراکت را اقامه کرده و آن را اثبات نمود؛ شامل موارد زیر می باشند:

  1. سند عادی: در واقع سند عادی همان شراکتنامه است که مابین شرکا امضا شده و به ثبت رسیده است. معمولا در این شراکت‌نامه ها میزان آورده، نوع تعهدات، میزان سهم هر فرد مشخص و معین گردیده است. بنابراین با استناد به این سند به راحتی می توان شراکت خود را اثبات نمود. لازم به ذکر است که اگر میزان سود و زیان در این سند مشخص نشده باشد، از طرف دادگاه کارشناسی برای تعیین میزان سود و زیان معین می شود.
  2. شاهد: در صورتی که شاهد وجود داشته باشد، می توان شراکت را به واسطه آن اثبات نمود. نحوه اثبات از این طریق بدین شکل است که دو نفر مرد عادل وجود داشته و به شراکت مابین افراد شهادت دهد. این دو نفر حتی می توانند از شرکای دیگر باشند.
  3. اماره: یکی دیگر از دلایلی که می توان با استفاده از آن شراکت خود را اثبات نمود؛ اماره تصرف است. اماره تصرف به معنای تصرف به عنوان مالکيت دليل مالکيت است، مگر خلاف آن اثبات گردد.
  4. اتیان سوگند: مسلما اگر دلایل ذکر شده در بالا وجود نداشته باشد، می توان از طریق سوگند این امر را انجام داد.

شراکت

مراحل دادخواست برای اثبات شراکت چگونه است؟

  • مرحله اول: ابتدا خواهان دعوی باید دادخواستی را برای اثبات شراکت خود پر کرده و به همراه مدارک خود به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نماید.
  • مرحله دوم: زمانی که در این دفاتر دادخواست ثبت شود؛ بر اساس محل و مبلغ شراکت به شورای حل اختلاف و یا دادگاه صالح ارجاع خواهد شد.
  • مرحله سوم: سپس دادگاه مطابق با مدارک و مشاهدات ارائه شده بررسی انجام داده و مطابق با بررسی دلایل خواهان و دفاعیات خوانده اقدام به صدور رای می‌ نماید.
  • مرحله چهارم: در نهایت و پس از صدور حکم به نفع خواهان، خوانده باید مبلغ محکومیت را پرداخت کرده و شراکت بر منوال جدید ادامه پیدا خواهد کرد.

اثبات شراکت در شرکت تجاری چگونه است؟

برای اثبات شراکت در شرکت های تجاری نیز از دلایل و راه های گفته شده در قانون مدنی استفاده می شود. البته موارد دیگر نیز هستند که شامل:

  1. سند: این سند همان شراکتنامه است که در مورد ان مفصل توضیح داده شد. غالبا ارائه این سند، دلیل محکم و قابل قبولی برای دادگاه خواهد بود.
  2. اساسنامه: با استفاده از اساسنامه شرکت نیز می توان شراکت را در دادگاه اثبات نمود. چرا که در اساسنامه نام اعضای شرکت، میزان سهم هر نفر و نوع فعالیت ها مشخص و بیان شده است.
  3. ثبت شرکت: پس از اینکه افراد تصمیم به ایجاد شرکت می کنند؛ بایستی اقدام به ثبت شرکت نمایند. بنابراین با استفاده از ثبت شرکت نیز می توان شراکت خود را اثبات نمود. چرا که در ثبت شرکت نام افراد ذکر می گردد.

شراکت به چه معناست؟

شراکت یک نوع قرارداد مابین طرفین بوده که در جهت پیشبرد اهداف و منافع مشترک آن‌ها بسته خواهد شد. در این قرارداد نوع فعالیت و میزان سهم هر فرد از سود و زیان مشخص می‌شود.

انواع شرکت به چه صورت است؟

شرکت های به دو شکل مدنی و تجاری هستند که در هر کدام دو یا چند نفر تصمیم به ایجاد شرکت کرده و مقرر می کنند تا با یکدیگر شریک شده و در کلیه امور مربوط به شرکت سهم داشته باشند.

نحوه اثبات شراکت چگونه است؟

با توجه به انواع شرکت ها برای اثبات شراکت در شرکت مدنی و تجاری بایستی یک سری دلایل را به دادگاه ارائه داد تا به واسطه آن بتوان این شراکت را اثبات نمود. معمولا از طریق سند یا شراکت‌نامه، شاهد، اماره، سوگند، ثبت شرکت یا اساسنامه می‌توان برای این مورد اقدام نمود. کمک گرفتن از وکیل متخصص نیز می‌تواند در سرنوشت پرونده شما تعیین کننده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا