وکیل

طلاق از طرف مرد

طلاق یک مسئله شناخته شده در کشورمان است که همواره با چالش‌های مختلفی همراه است. با توجه به بررسی‌های انجام شده، مسائل مالی و اقتصادی یکی از دلایل شایع طلاق عنوان شده است و باید در این زمینه راهکارهای مناسبی نیز ارائه شود.

زن و مردی که به مدت چند سال باهم زندگی مشترک داشته‌اند، به دلایل مختلف ممکن است بین آن‌ها اختلاف به وجود آید که در نهایت این گونه اختلافات به جدایی ختم می‌شود.

طلاق یک نوع پدیده اجتماعی محسوب می‌شود که در سراسر دنیا همواره شاهد وقوع آن هستیم. در این زمینه راه حل‌های گوناگونی برای جلوگیری از وقوع طلاق پیشنهاد شده است اما آنطور که انتظار می‌رود میزان طلاق روند کاهشی در طی چند سال اخیر نداشته است.

زمانی که زوجین تحت هر شرایطی تمایلی به ادامه زندگی مشترک با یکدیگر ندارند، تصمیم به طلاق می‌گیرند. البته در این شرایط بسیاری از زوجین از تصمیم خود پشیمان شده و مجدد به زندگی مشترک خود باز می‌گردند.

طلاق تحت هر شرایطی به نفع طرفین نخواهد بود و یقینا در این زمینه متضرر خواهند شد. اما گاهی اوقات رابطه بین زن و مرد به گونه‌ای است که ادامه زندگی برای هر دو طرف هیچگونه مصلحتی ندارد و شاید طلاق تنهاترین راه برای جدایی طرفین باشد.

در علم حقوق طلاق در زمره ایقاعات قرار می‌گیرد؛ یعنی صرفا به اراده و اختیار یک طرف بستگی دارد.

البته که همیشه طلاق از طرف مرد صورت نمی‌گیرد بلکه در صورت وجود شرایط قانونی زن می‌تواند درخواست طلاق دهد. همچنین در صورت رضایت طرفین مبنی بر جدایی، طلاق به صورت توافقی رخ می‌دهد.

بنابراین زوجه نیز تحت شرایطی خاص می‌تواند از حق طلاق برخوردار شود و بدون اجازه همسر دادگاه مجوز طلاق را صادر می‌کند.

دعاوی خانوادگی بسیار متعدد هستند که طلاق جزو مهم‌ترین و حساس‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود. در حال حاضر حجم بالایی از پرونده‌های مطرح شده در دادگاه خانواده به موضوع طلاق اختصاص پیدا کرده است و احکام مختلفی نیز در این زمینه صادر شده است.

دعاوی مرتبط با امور خانواده تا حد زیادی به کانون خانواده ارتباط دارد و زوجین در صورتی که بین آن‌ها مشکل قانونی به وجود آید، در دادگاه خانواده مطرح می‌کنند.

اصولا دادگاه خانواده به درخواست‌هایی که جنبه قانونی نداشته باشد، رسیدگی نمی‌کند و اگر چنانچه زوجه برای درخواست طلاق دلیل قانونی نداشته باشد، دادگاه حکم طلاق را صادر نمی‌کند.

با مطرح شدن موضوع طلاق از طرف مرد، اغلب این گونه تصور می‌شود که زوج به راحتی می‌تواند دادخواست طلاق را تقدیم دادگاه کرده و در نهایت از همسر خود جدا شود.

اما در رویه قضایی طلاق از جانب مرد به راحتی صورت نمی‌گیرد و قبل از آن باید تکلیف حقوق قانونی زن روشن شود.

در واقع قانونگذار حق طلاق را مستقیما برای مرد در نظر گرفته است اما برای این که زوج بتواند از همسرش جدا شود، می‌بایست شرایط و نحوه پرداخت مهریه، نفقه و موارد دیگر را مشخص نماید.

قانون این اختیار را برای مرد فراهم کرده است که هر زمان تمایل داشت و بدون اجازه زن درخواست طلاق را به دادگاه بدهد.

اما همانطور که گفته شد، حقوق مالی زوجه را باید تعیین تکلیف کند. همچنین علاوه بر حقوق مالی زوجه، موضوع حضانت فرزندان نیز باید برای دادگاه محرز گردد.

متاسفانه یکی از مسائلی که بعد از طلاق بین زن و مرد اختلاف پیش می‌آید، بحث نحوه سرپرستی از فرزندان است.

البته قانون در این زمینه تا حد مشخصی شرایطی حضانت اطفال را تعیین نموده اما در شرایطی نیز زوجین در مورد نگهداری و سرپرستی از فرزند به توافق کلی نمی‌رسند.

در صورتی که طلاق از طرف مرد باشد، ابتدا دادخواست طلاق به ثبت رسیده و سپس به دادگاه مراجعه کرده و با دریافت گواهی عدم سازش طلاق خود را ثبت می‌کند. البته طلاق از طرف مرد مستلزم پرداخت کلیه حقوق قانونی زن می‌باشد.

معمولا در مواقعی که طلاق از طرف زوج است، زوجه تحت هیچ شرایطی مهریه خود را نمی‌بخشد و چه بسا تمام آن را مطالبه می‌کند.

در واقع آقایانی که قصد طلاق دادن همسر خود را دارند، می‌بایست در وهله اول به این موضوع بیاندیشند که از عهده پرداخت مهریه بر می‌آیند یا خیر و بعد از بررسی شرایط مربوطه در نهایت اقدام به درخواست طلاق کنند.

پس دادن حلقه ازدواج

بررسی قانونی طلاق از طرف مرد

به طور کلی، مرد برای طلاق حق قانونی دارد و می‌تواند همسر خود را هر زمان که اختیار کند، طلاق دهد. این عبارت که گفته می‌شود “حق طلاق صرفا برای مرد است” را شاید به دفعات زیاد شنیده باشید اما به لحاظ حقوقی اعتبار چندانی ندارد.

با توجه به این که در قانون به موضوه حق طلاق زوج به شکل مستقیم اشاره شده است، اما نمی‌توان چنین حقی را صرفا برای مرد در نظر گرفت. در واقع زوجه نیز می‌تواند در صورتی که شرایط قانونی وجود داشته باشد، درخواست طلاق دهد و قانونا از همسر خود جدا شود.

در ارتباط با موضوع طلاق همواره انتقاداتی از سوی حقوقدانان وارد شده است و بسیاری از افراد یک طرفه بودن حق طلاق را بی عدالتی محض میان زن و مرد تلقی می‌کنند.

به طور معمول در قانون ایران، در ارتباط با مسائل طلاق و حتی مهریه تا حد زیادی از یکی از طرفین حمایت شده است. صراحتا می توان گفت که قانونگذار در مورد طلاق از مردان حمایت کرده است اما در خصوص مهریه نیز شرایط متفاوت است و جنبه حمایتی از زنان دارد.

اگر بخوایم دسته بندی کلی از طلاق بیان کنیم می‌توان گفت که طلاق از طرف مرد یا زن و یا به صورت توافقی است. بنابراین زوجه نیز این امکان را دارد تا از دادگاه تقاضای طلاق کند اما در صورتی که بتواند شرایط قانونی در این زمینه ارائه بنماید.

قانون سابق در مورد طلاق حاوی اشکالاتی بود و مرد می‌توانست به راحتی شکل ممکن از همسر خود جدا شود.

در واقع زوج بدون آن که مراحل قانونی طلاق را انجام بدهد به دفاتر ثبت طلاق مراجعه کند و با پرداخت کلیه حقوق مالی همسرش او را طلاق دهد و زنان نمی‌توانستند هیچ نقشی در جلوگیری از این طلاق ایفا نمایند.

در قانون جدید به دلیل این که یک جانبه و بدون محدودیت بودن طلاق از طرف مرد آشفتگی‌هایی در نظم اجتماعی ایجاد می‌کرد، شرایطی برای طلاق از طرف مرد پیش بینی شده که مرد پیش از این که بتواند همسر خود را طلاق دهد، باید مراحلی را طی کند تا دادگاه به آن‌ها اجازه طلاق بدهد.

ماده 1133 قانون مدنی در این زمینه بیان می‌کند مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.

در هر صورت مرد می‌تواند بدون ارائه دلیل قانونی، درخواست طلاق را ثبت نموده و سپس مراحل قانونی را طی نماید. البته می‌بایست حق و حقوق قانونی همسر خود را برای ارائه درخواست طلاق معین کند.

مراحل طلاق از طرف مرد

مطابق قانون، مرد برای طلاق دادن همسر خود باید یکسری مراحل را طی کند. مراحل طلاق از طرف مرد به شرح زیر می‌باشد:

ارائه دادخواست طلاق به دادگاه

در گام نخست، مرد برای طلاق می‌بایست دادخواستی به دادگاه ارائه دهد. بنابراین مرد باید دادخواست مربوطه را مطابق آیین و تشریفات قانونی تنظیم نماید تا برای رسیدگی به دادگاه خانواده ارجاع داده شود.

بعد از تنظیم دادخواست طلاق، زوجه باید به دفاتر الکترونیک قضایی مراجعه کند و آن را به ثبت برساند. دادخواست مزبور توسط مدیر دفتر دادگاه بررسی شده و در صورت تکمیل بودن آن، وقت دادرسی را تعیین می‌کند. در این صورت زمان دادرسی به طرفین ابلاغ می شود.

سپس در مهلت مقرر در دادگاه حضور پیدا می‌کنند.

ارجاع به داوری

به موجب ماده 27 قانون حمایت خانواده، در کلیه موارد درخواست طلاق (به جز طلاق توافقی)، دادگاه باید به منظور ایجاد صلح و سازش موضوع را به داوری ارجاع کند. دادگاه در این موارد باید با توجه به نظر داوران رای صادر و چنانچه آن را نپذیرد، نظریه داوران را با ذکر دلیل رد کند.

پس از صدور قرار ارجاع امر به داوری، هریک از زوجین مکلفند ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ، یک نفر از اقوام خود که متاهل و حداقل سی ‌سال داشته و آشنا به مسائل شرعی و خانوادگی و اجتماعی باشد را به عنوان داور به دادگاه معرفی کنند.

درصورت نبود فرد واجد شرایط در بین اقارب یا عدم دسترسی به آن‌ها یا استنکاف آنان از پذیرش داوری، هر یک از زوجین می‌توانند داور خود را از بین افراد واجد صلاحیت دیگر تعیین و معرفی کنند.

در صورت امتناع زوجین از معرفی داور یا عدم توانایی آنان، دادگاه خود یا به درخواست هریک از طرفین اقدام به تعیین داور می‌کند.

زوجین به دستور دادگاه به داوری ارجاع داده می‌شوند. کسی که از طرف زن و شوهر به عنوان داور انتخب می‌شود، باید تمام شرایط لازم را داشته باشد. در واقع طرفین نباید هر شخصی را برای داوری انتخاب کنند، زیرا ممکن است عواقب جبران ناپذیری برای آن‌ها به همراه داشته باشد.

دریافت حکم طلاق (گواهی عدم سازش)

دادگاه خانواده دادخواست طلاق را به صورت کامل بررسی می‌کند و در صورتی که تشخیص دهد، طرفین باید از هم جدا شده و طلاق بگیرند، گواهی عدم سازش را صادر می‌کند. گواهی عدم سازش همان حکم دادگاه برای طلاق زوجین می‌باشد.

مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش برای تسلیم به دفتر رسمی ازدواج و طلاق سه ماه پس از تاریخ ابلاغ رای قطعی یا قطعی ‌ شدن رای است.

چنانچه گواهی مذکور ظرف این مهلت تسلیم نشود یا طرفی که آن را به دفتر خانه رسمی طلاق تسلیم کرده است، ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم در دفتر خانه حاضر نشود یا مدارک لازم را ارائه نکند، گواهی صادر شده از درجه اعتبار ساقط است.

هرگاه گواهی عدم امکان سازش صادر شده بر اساس توافق زوجین به حکم قانون از درجه اعتبار ساقط شود، کلیه توافقاتی که گواهی مذکور بر مبنای آن صادر شده است، ملغی می‌گردد.

جدایی زوجین

مراجعه به محضر

زوج بعد از آن که گواهی عدم سازش را دریافت کرد، می تواند به دفاتر ازدواج و طلاق یا محضر مراجعه کند و طلاق را به ثبت برساند. تا زمانی که گواهی مزبور از طرف دادگاه صادر نشود، امکان ثبت طلاق تحت هیچ شرایطی وجود ندارد.

در واقع اگر طلاق بدون حکم دادگاه به صورت رسمی ثبت شود، غیر قانونی محسوب شده و هیچ اعتباری ندارد. مطابق قانون حمایت خانواده، ثبت طلاق تنها از طریق حکم دادگاه امکان پذیر است، در غیر این صورت اثر قانونی ندارد.

به موجب ماده 35 قانون حمایت خانواده، هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند، در صورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود، سردفتر به زوجین اخطار می‌کند تا برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند.

درصورت عدم حضور زوجه صیغه طلاق جاری و پس از ثبت به وسیله دفترخانه مراتب به اطلاع زوجه می‌رسد. فاصله بین ابلاغ اخطاریه و جلسه اجرای صیغه نباید از یک هفته کمتر باشد.

در مواردی که زوج یا زوجه مجهول‌المکان باشند، دعوت از شخص مجهول‌المکان از طریق نشر آگهی در جراید کثیرالانتشار یا هزینه درخواست‌ کننده به وسیله دفتر خانه به عمل می‌آید.

مطابق ماده مذکور، اگر طلاق از جانب مرد باشد، عدم حضور زوجه مانعی در ثبت طلاق نیست. به بیان دیگر اگر زوجه در مهلت قانونی در دفتر خانه حضور پیدا نکند، زوج می‌تواند طلاق را به صورت رسمی به ثبت برساند. در واقع حضور زوجه برای ثبت طلاق الزامی نمی‌باشد.

لازم به ذکر است که در طلاق توافقی، در صورتی ‌که زوجه بنا بر اعلام دادگاه صادرکننده رای و یا به موجب سند رسمی در اجرای صیغه طلاق وکالت بلاعزل داشته باشد، عدم حضور زوج، مانع اجرای صیغه طلاق و ثبت آن نیست.

موضوع بسیار مهمی که در ارتباط با طلاق از طرف مرد وجود دارد، این است که باید تمام حقوق قانونی زن پرداخت شود. در صورتی که مرد مهریه، نفقه یا اجرت‌المثل زن را پرداخت نکرده باشد، دادگاه برای او مجوز طلاق صادر نمی‌کند.

تعداد جلسات برگزاری دادگاه طلاق از طرف مرد

برای درخواست طلاق به دادگاه چه از طرف مرد باشد یا به صورت توافقی، ابتدا باید دادخواستی مرتبط با موضوع مطرح شده از سوی خواهان به دادگاه خانواده ارائه شود.

بعد از بررسی دادخواست طلاق توسط مدیر دفتر دادگاه، جلسات دادرسی تعیین وقت شده و طرفین می‌بایست در مهلت مقرر در دادگاه حضور پیدا کنند.

به موجب ماده 26 قانون حمایت خانواده، در صورتی که طلاق، توافقی یا به درخواست زوج باشد، دادگاه به صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام و اگر به درخواست زوجه باشد، حسب مورد، مطابق قانون به صدور حکم الزام زوج به طلاق یا احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق مبادرت می‌کند.

در خصوص پرونده‌های طلاق رویه به این شکل است که به داوری نیز ارجاع داده می‌شود. به موجب قانون حمایت خانواده، دادگاه باید به منظور ایجاد صلح و سازش موضوع را به داوری ارجاع کند. البته در مورد طلاق توافقی داوری صورت نمی‌گیرد.

در جلسات دادگاه، قاضی اظهارات و ادله ارائه شده توسط طرفین را مورد بررسی قرار داده و در نهایت رای مقتضی را صادر می‌کند.

به طور کلی در مورد تعداد جلسات برگزاری دادگاه‌ها معیار ثابت و مشخصی وجود ندارد و قانونگذار نیز در این زمینه ضابطه معینی را تعیین نکرده است.

در واقع تعداد جلسات دادگاه طلاق به عوامل مختلفی بستگی دارد و دادگاه در این زمینه تشخیص می دهد که برای رسیدگی به پرونده تا چه تعداد جلسه دادرسی لازم است.

برخی از جلسات دادگاه طلاق ممکن است 5 الی 10 جلسه و برخی دیگر به تعداد بیشتر تشکیل شود. در واقع همه این موارد به شرایط و نوع پرونده بستگی دارد.

البته مدت زمان طلاق تا حد زیادی به نوع آن نیز بستگی دارد. معمولا تعداد جلسات دادگاه طلاق توافقی در مقایسه با سایر طلاق‌ها کمتر است و در مدت زمان کوتاهی گواهی عدم سازش صادر شده و طرفین از هم جدا می‌شوند.

طلاق از سوی مرد به دلیل عدم برقراری رابطه جنسی

مرد قانونا این اختیار را دارد تا بدون ارائه دلایل قانع‌کننده به دادگاه، درخواست طلاق نماید. در صورتی که طلاق از سوی مرد باشد، رضایت زن شرط نیست و به راحتی امکان تقاضای چنین امری وجود دارد.

حال زمانی که زوج به دلایل مختلف مانند عدم برقراری رابطه جنسی درخواست طلاق می‌دهد، ممکن است زوجه از یکسری حق و حقوق قانونی خود محروم شود.

زن باید در برابر خواسته‌های شرعی و قانون مرد تمکین کند. عدم تمکین زن می‌تواند عواقب جبران ناپذیری برای او به همراه داشته باشد. اگر زوج هیچ گونه عذر شرعی نداشته باشد و تقاضای رابطه جنسی کند، زوجه موظف به قبول درخواست مزبور است.

  • اگر مرد به دلیل نداشتن رابطه جنسی درخواست طلاق کند، چنانچه در دادگاه این موضوع ثابت شود، زوجه مستحق دریافت نصف مهریه است. باکره بودن زن دلیل موجهی برای عدم برقراری رابطه جنسی نزد دادگاه می‌باشد. درواقع باکره بودن زن، شرط اصلی برای نصف شدن مهریه اوست.
  • در صورتی که به دلیل مشکلات جنسی زن، مرد رابطه زناشویی با او برقرار نکرده و درخواست طلاق دهد، امکان پرداخت مهریه تحت شرایطی وجود دارد. اما در این حالت اگر رابطه جنسی برقرار شود و مرد تقاضای طلاق کند، اجرت‌المثل به زن پرداخت می‌شود.
  • چنانچه زوج به دلیل عدم تمکین زن درخواست طلاق بدهد و با همسر خود رابطه جنسی برقرار کرده باشد، مهریه به صورت کامل باید پرداخت شود.

نداشتن رابطه جنسی به روش‌های مختلف اثبات می‌شود اما باکره بودن دختر شرط اساسی برای این کار می‌باشد. دادگاه از طریق سلامت پرده بکارت تشخیص می‌دهد که نزدیکی بین طرفین صورت نگرفته است. در این صورت میزان مهریه زن به نصف کاهش می‌یابد.

صدور حکم طلاق

تکلیف مهریه در صورت طلاق از طرف مرد

طلاق از طرف مرد زمانی درخواست می‌شود که زوجه تمایلی به جدایی نداشته و زوج به دلایل مختلف قصد جدایی دارد. طلاق در این شرایط به تقاضای مرد صورت گرفته و زوجه هیچ نقشی در این زمینه ندارد.

در حالت کلی اگر طلاق از جانب مرد تقاضا شود، موضوعات مرتبط با حق و حقوق قانونی زن بعد از جدایی مطرح می‌شود. در واقع این سوال مطرح شود که تکلیف حقوق مالی زن از جمله مهریه چه خواهد شد؟

همانگونه که گفته شد، بحث رابطه جنسی یا نزدیکی میان زوجین تاثیر زیادی در میزان مهریه خواهد داشت. اما در ارتباط با تکلیف مهریه زوجه بعد از طلاق باید باید به این نکته اشاره کرد که نحوه پرداخت مهریه با توجه به نوع آن صورت می‌گیرد.

مهریه جز آن دسته از حقوق قانونی زن در دوران ازدواج به شمار می‌رود که تحت هر شرایطی زوجه مستحق دریافت آن است مگر آن که به اختیار خود اقدام به بذل مهریه نماید.

در واقع مهریه تعهدی از جانب مرد است و  به میزان تعیین شده باید پرداخت گردد. لازم به ذکر است که پرداخت مهریه صرفا به زمان بعد از طلاق منتهی نمی‌شود بلکه در دوران زندگی مشترک نیز زوجه می‌تواند مهریه خود را از همسرش مطالبه کند (البته در صورتی که مهریه به صورت عندالمطالبه باشد).

مهریه بر اساس شرایط استطاعت به دو نوع مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه تقسیم بندی می‌شود. مهریه عندالمطالبه به این معنا است که زوجه هر زمان مهریه خود را مطالبه کند، زوج می‌بایست اقدام به پرداخت آن نماید.

در واقع با شروع زندگی مشترک و تعلق مهریه به زوجه، در صورت عندالمطالبه بودن مهریه امکان تقاضای آن در هر زمانی وجود دارد.

زمانی که زوجه اقدام به مطالبه مهریه عندالمطالبه می‌کند، زوج باید در دادگاه عدم توانایی مالی خود در پرداخت مهریه را ثابت کند. در این صورت مرد می‌تواند درخواست اعسار دهد و با پذیرش آن توسط دادگاه، پرداخت مهریه برای زوج به صورت قسط بندی می‌شود.

در مهریه عندالمطالبه شرایط و اوضاع مالی مرد مورد بررسی قرا می‌گیرد. در واقع پرداخت این نوع مهریه با توجه به توانایی و استطاعت مالی زوج صورت می‌گیرد. زوجه برای به اجرا گذاشتن مهریه عندالاستطاعه باید بتواند تمکن مالی مرد در دادگاه را به اثبات برساند.

به بیان دیگر اگر زوجه می‌خواهد اقدام به دریافت مهریه عندالاستطاعه کند، می‌بایست در دادگاه این موضوع را ثابت کند که مرد از شرایط و اوضاع مالی مناسب برای پرداخت مهریه برخوردار است ولی به دلایل مختلف از پرداخت مهریه امتناع می‌کند.

با توجه به قانون جدید مهریه امکان اخذ حکم جلب زوجه تا 110 سکه وجود دارد. در واقع تا 110 سکه مهریه به صورت عندالمطالبه می باشد و بیشتر از آن با توجه به توانایی و تمکن مالی مرد به شکل عندالاستطاعه است.

مدت زمان درخواست طلاق از طرف مرد چه قدر طول می‌کشد؟

یکی از سوالاتی که همواره در مورد طلاق مطرح می‌شود آن است که مدت زمان درخواست طلاق از طرف مرد چه میزان است؟ از زمانی که مرد دادخواست طلاق را ثبت می‌کند، باید مراحل قانونی را تا زمان صدور حکم طی کند.

در ارتباط با مدت زمانی که تا زمان ثبت نهایی طلاق طول می‌کشد به شرایط مختلفی بستگی دارد. به طور مثال اگر دادخواستی که خواهان به دادگاه تقدیم کرده باشد، حاوی اشکالاتی باشد، منجر به رد دادخواست خواهد شد و برای رفع نواقص آن اخطاریه برای زوج صادر می‌شود.

به طور معمول مدت زمان ده روز برای رفع نواقص دادخواست در نظر گرفته می‌شود که در این مهلت قانونی، خواهان(زوج) می‌بایست اشکالاتی که در دادخواست وجود دارد را برطرف نماید.

بعد از ثبت نهایی دادخواست، پرونده به امر داوری ارجاع داده می‌شود و درخواست طلاق برای مدت زمان مشخصی نیز در این مرحله قرار می‌گیرد.

بعد از انجام مراحل بدوی طلاق ممکن است زوجه نسبت به رای صادره اعتراض کند که در این صورت پرونده در مراجع تجدید نظر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

با احتساب این که پرونده از مرحله ثبت دادخواست تا صدور حکم با مشکل قانونی مواجه نشود و همچنین زوجه نیز در مورد رای دادگاه خانواده اعتراضی نداشته باشد، حدودا 4 ماه را می‌توان برای درخواست طلاق از طرف مرد در نظر گرفت.

گفتنی است که در قانون برای هیچ یک از مراحل طلاق مدت زمان خاصی تعیین نشده است و در این زمینه نیز نمی‌توان مدت ثابتی را برای تمامی پرونده‌های طلاق در نظر گرفت.

اما به طور معمول طلاق پروسه‌ای نسبتا طولانی دارد و زوجین متقاضی طلاق نباید این انتظار را داشته باشند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن حکم طلاق صادر شود.

درخواست طلاق مرد

طلاق برای بار دوم از طرف مرد

طلاق برای دوم ممکن است اغلب افراد تا حدودی با آن آشنایی داشته باشند و در بسیاری از روابط زوجیت این اتفاق می‌افتد.

طلاق برای دومین بار زمانی مطرح می‌شود که زن یا مرد به دلایل مختلف از همسر سابق خود طلاق گرفته‌اند و مجدد با شخص دیگر ازدواج کرده و برای بار دوم اقدام به طلاق گرفته اند.

افرادی که در رابطه اول با همسر سابق خود با مشکل مواجه می‌شوند و تحت هیچ شرایطی قصد ادامه زندگی مشترک با وی را ندارند، برای طلاق اقدام می‌کنند.

در این شرایط برای تشکیل رابطه ای دیگر اقدام به ازدواج مجدد می‌کنند. گاهی اوقات ممکن است در رابطه دوم خود نیز با مسائل گوناگونی روبرو شوند و برای بار دوم از همسر دوم خود جدا می‌شوند.

بسیاری از افراد طلاق برای بار دوم را مساوی با شکست در ازدواج دوم تلقی می‌کنند. افرادی که به هر دلیلی در ازدواج خود ناموفق می‌شوند، سعی در بهبود روابط و تغییر در شکل زندگی خود می‌کنند.

افرادی که ازدواج‌های ناموفق دارند، مدام به دنبال توجه رفتار و کارهای خود هستند و وقوع طلاق را حتی برای دومین بار عادی تصور می‌کنند.

شکست در زندگی مشترک می‌تواند تاثیرات نامطلوبی در روان افراد داشته باشد و از این جهت به فکر طلاق می‌افتند. اگر شما یک زندگی­‌ مملو از مشکلات و تنش‌های فراوان داشته باشید، ممکن است پس از طلاق این تفکر اشتباه را داشته باشید که دیگر ازدواج نخواهید کرد.

اما بسیاری از اشخاص بعد از شکست در ازدواج اول خود تصمیم به تشکیل زندگی مجدد می‌گیرند که در نهایت ممکن است به طلاق ختم شود. در این شرایط طلاق برای بار دوم به وقوع می پیوندد.

بسیاری از افراد در جامعه ما تجربه طلاق برای بار دوم را دارند و به طور کامل با مراحل آن آشنا هستند. اگر فردی قصد طلاق برای دومین بار را دارد، باید همان مراحل طلاق برای بار اول را مجدد انجام دهد.

تصور اشتباه برخی افراد این است که اگر طلاق را یک بار انجام داده باشند، دیگر برای بار دوم نیازی به انجام مجدد مراحل طلاق نیست. اما زن و شوهری که برای دومین مرتبه طلاق اقدام می‌کنند، باید مراحل آن را به طور کامل طی کنند تا دادگاه گواهی عدم سازش یا همان حکم طلاق را صادر بنماید.

ممکن است زوج برای دفعه اول همسر خود را طلاق دهد و بعد از گذشت مدت زمان مشخصی از اقدام خود پشیمان شده و دوباره به زندگی سابق خود بازگردد. در این شرایط اگر بخواهد زوجه را طلاق دهد، می‌بایست تمامی مراحل طلاق را طی کند تا دادگاه حکم طلاق را صادر نماید.

شرایط حضانت فرزندان در طلاق از طرف مرد

در قانون مدنی شرایط حضانت فرزندان تصریح شده است و تفاوتی بین طلاق از طرف مرد یا زن ندارد. حضانت فرزند زمانی مورد بحث قرار می‌گیرد که زن و شوهر از یکدیگر جدا می‌شوند و حالا باید مشخص شود که فرزندان آن‌ها تحت سرپرستی مادر یا پدر قرار گیرد.

حضانت فرزندان همواره یکی از موضوعاتی اختلافی بین زوجین بعد از طلاق به شمار می‌رود که البته قانونگذار در این زمینه برای نحوه سرپرستی فرزندان بعد از طلاق نیز شرایطی را عنوان کرده است.

شرایط حضانت دختر و پسر با یکدیگر متفاوت است و هر کدام تا سنین مشخصی تحت سرپرستی پدر یا مادر خود قرار می‌گیرند.

حضانت فرزندان بعد از طلاق با یکی از والدین می‌باشد که بسته به سن فرزند و این که فرزند دختر یا پسر باشد، به پدر یا مادر تعلق می‌گیرد. در مورد حضانت فرزند، جنسیت آن‌ها بسیار حائز اهمیت است.

به موجب ماده 1169 قانون مدنی، برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی می‌کنند، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است. بعد از هفت سالگی درصورت حدوث اختلاف، حضانت طفل با رعایت مصلحت کودک به تشخیص دادگاه می‌باشد.

مادر تا پایان هفت سالگی دختر از حق حضانت برخوردار می‌باشد. اما به لحاظ قانونی بعد از اتمام هفت سالگی دختر، حق حضانت برای پدر ایجاد می‌شود. البته از سن هفت سالگی به بعد برای همیشه پدر نمی‌تواند حضانت دختر را برعهده داشته باشد.

بلکه پدر از 7 سالگی تا رسیدن فرزند به سن بلوغ از چنین حقی برخوردار می‌باشد. به بیان دیگر حضانت دختر از 7 سالگی تا سن بلوغ یعنی 9 سالگی برعهده پدر خواهد بود.

با رسیدن دختر به سن بلوغ یا بعد از 9 سالگی شرایط برای حضانت متفاوت می‌باشد که در این زمینه دادگاه تعیین کننده است. در واقع بعد از نه سالگی دختر تصمین می‌گیرد که با پدر یا مادر خود باشد. با رسیدن دختر به سن بلوغ از حضانت والدین خود خارج می‌شود و تصمیم نهایی با او می‌باشد.

حضانت پسر مانند دختر تا 7 سالگی برعهده مادر است. بعد از اتمام 7 سالگی پدر می‌تواند حضانت پسر خود را برعهده بگیرد. بعد از آن که پسر به سن هفت سالگی رسید، حق حضانت از مادر گرفته شده و به پدر داده می‌شود.

حضانت پسر از هفت سالگی تا سن بلوغ برعهده پدر است. به بیان دیگر از 7 تا 15 سالگی، پدر عهده دار حضانت پسر می‌باشد و مادر در این بازه زمانی حقی برای سرپرستی فرزند خود ندارد. بنابراین فرزند پسر تا سن پانزده سالگی که سن بلوغ او است، نزد پدرش می‌ماند.

بعد از آن که پسر به سن بلوغ یعنی پانزده سالگی می رسد، از شرایط قانونی حضانت خارج می‌شود و در این زمینه می‌تواند شخصا تصمیم گیری کند. در واقع پسر در 15 سالگی می‌تواند تصمیم بگیرد که با مادر یا پدر خود زندگی کند.

بنابراین در 15 سالگی نیازی به انجام اقدامات قانونی برای گرفتن حضانت فرزند نیست زیرا در این سن پسر به سن بلوغ رسیده و قانونا می‌تواند برای ادامه زندگی خود تصمیم بگیرد.

حضانت طفل

مشاوره حقوقی در مورد طلاق از طرف مرد

طرح دعاوی خانواده پیچیدگی‌های خاص خود را دارند و قطعا داشتن اطلاعات و دانش حقوقی می‌تواند در این زمینه بسیار کارساز باشد.

متاسفانه بسیاری از مسائل و مشکلات پیش آمده در حوزه طلاق به دلیل عدم اطلاع از راه و روش‌های قانونی و حقوقی می‌باشد و به همین جهت وجود وکیل و یا مشاور و کارشناس حقوقی مجرب می‌تواند در این زمینه موثر باشد.

در ارتباط با پرونده‌های طلاق، اخذ وکیل می‌تواند کمک فراوانی به شاکی نماید و در روند رسیدگی به پرونده تاثیر به سزایی خواهد داشت.

اما به دلایل مختلف ممکن است دسترسی به وکیل برای پرونده طلاق وجود نداشته باشد. مثلا زوجین زمان کافی برای طرح دعوا ندارد و یا حق‌الوکاله سنگین وکلا مانع از این کار می‌شود.

با توجه به این که درخواست طلاق از طرف مرد مراحل مختلف و پروسه نسبتا طولانی دارد، در این صورت بهترین گزینه برای ارائه درخواست طلاق، دریافت مشاوره‌های حقوقی به صورت آنلاین و تلفنی است.

مشاوره‌های حقوقی آنلاین یا تلفنی مزیت‌های فراوانی دارد که برخورداری از شرایط مناسب اطلاعات حقوقی امکان پذیر است.

از طریق مشاوره حقوقی می‌توان اطلاعات لازم در مورد شرایط و مراحل طلاق را کسب کرد. در واقع با کمترین هزینه و در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توان درخواست طلاق را از این روش طرح کرد.

به همین جهت برای دریافت هرگونه مشاوره حقوقی در مورد طلاق از طرف مرد می‌توانید از خدمات و امکانات سامانه وکیل 24 بهره مند شوید.

چرا وکیل 24 را انتخاب کنیم؟

سایت وکیل 24 با بهره مندی از مشاوران و کارشناسان مجرب و متخصص در امور خانواده و ارائه خدماتی نظیر مشاوره‌های تخصصی حقوقی، می‌تواند شما را در تمامی مراحل ثبت طلاق راهنمایی نماید.

مشاوره حقوقی در ارتباط با دعاوی خانوادگی از جمله طلاق به صورت کاملا تخصصی انجام می‌شود و یقینا به راحتی می‌توانید اقدام به ثبت طلاق نمایید.

همچنین علاوه بر ارائه مشاوره‌های حقوقی به شکل آنلاین و تلفنی، در زمینه تهیه و تنظیم انواع دادخواست طلاق نیز خدمات رسانی نیز انجام می‌شود.

باتوجه به این که وکیل 24 سابقه چندین ساله در زمینه ارائه خدمات حقوقی دارد و بهترین و مجرب‌ترین حقوقدانان کشور در این مجموعه فعالیت می‌کنند، می‌تواند مناسب‌ترین گزینه برای انتخاب افراد مختلف برای بهره‌مندی از امکانات و خدمات حقوقی باشد.

در هر صورت برای کسب مشاوره حقوقی در مورد شرایط طلاق و تنظیم انواع اوراق قضایی مرتبط با امور خانواده می‌توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا